Sinds een van de laatste updates van het mailprogramma Mozilla Thunderbird zijn de letters wel erg klein geworden. Hebben jullie een oplossing om die te vergroten?

Pieter S.

Het font kan vergroot worden, maar dat zit niet in het standaardmenu van Thunderbird. Het is een instelling die via de configuratie-editor kan worden aangepast. Ga in Thunderbird in de bovenste menubalk, naar Extra en Opties en vervolgens naar Geavanceerd. Klik rechtsonder op de Configuration editor, klik op Aanvaard risico en tik “pixelsp”  in het zoekveld.

Daaronder verschijnt: layout.css.devPixelsPerPx met de waarde -1.0. Door hierop te dubbelklikken, kun je de standaardwaarde aanpassen. Probeer 1.5 (dus zonder de het minteken ervoor). Met deze waarde kun je experimenteren totdat je de gewenste font-afmeting hebt gevonden.

Thunderbird pixelsp 2

Het kan zijn dat je alle fonts, die in Windows gebruikt worden, wat te klein vindt. Dat kun je aanpassen via: Instellingen, Toegankelijkheid, Beeldscherm en Tekst groter maken. Met de schuif kun je de gewenste grootte van het font bepalen.

W10 Tekst groter maken 2