Al eerder had ik gelezen dat het heel handig is (foto’s) te sorteren via de Verkenner

Door te kiezen voor Beeld, daarna Sorteren Op, vervolgens Genomen op (uit lijst halen) en ten slotte Oplopend komen foto’s automatisch in volgorde van opgenomen tijdstip met de oudste bovenaan.

Het is alleen jammer dat het niet mogelijk lijkt dit als standaard in te stellen. De volgende keer staat de Verkenner weer standaard bovenaan op Naam. Als het wel op een of andere manier gewijzigd kan worden, zou mij dat tijd schelen en ideaal zijn voor iedereen die foto’s in volgorde van tijd wil zien: het hernoemen is dan niet nodig.

Lex S.

Voor het vastzetten van de beeldweergave voor een groep mappen doe je het volgende: kies een groep mappen, bijvoorbeeld Afbeeldingen en pas het beeld van de Verkenner aan naar eigen wens. Kolommen kunnen worden verwijderd en toegevoegd via een druk op de rechtermuisknop op de knop met de labels boven de bestanden. Het verplaatsen van de kolommen doe je door erop te klikken, vast te houden en te verschuiven naar de plaats waar je hem wilt zien.

Verkenner opties 2

Bij het tabblad Beeld kun je rechtsboven in de menubalk van de Verkenner op Opties klikken en kiezen voor Map- en zoekopties wijzigen.

Mapopties 2Een pop-upscherm met Mapopties wordt geopend. Kies hierbij voor het tabblad Weergave en klik vervolgens op Op mappen toepassen.

Als je nu weer de Verkenner opent, moet je bewaarde beeldweergave zichtbaar zijn.