Ik krijg regelmatig foto’s via Status/Whatsapp op mijn Apple iPhone binnen. Dat is het pictogram linksonder bij Chats. Kan ik daar meer uitleg over krijgen?

Willy H.


whatsapp status
Met Status van Whatsapp kun je tekst, foto's, video's en gif-updates delen die na 24 uur weer verdwijnen. Om statusupdates te ontvangen van en te verzenden naar je contacten, moeten zowel jij als je contacten elkaars telefoonnummer hebben opgeslagen in het adresboek van je telefoon. Om de statusupdate van een contact te bekijken, tik je op Status en dan op de statusupdate van een contact. Om te reageren op de statusupdate van een contact, tik je op Antwoorden terwijl je hem bekijkt.

De volgende stappen beschrijven hoe je een statusupdate maakt: tik op Status en daarna op Camera op Mijn status om een foto te nemen, een video of gif op te nemen of een bestaande foto, video of gif uit het menu te kiezen. Je kunt ook een onderschrift toevoegen of de foto, video of gif bewerken. Hoe je dat voor een iPhone doet, lees je op faq.whatsapp.com/nl/iphone/26000023.

Wil je een geschreven statusupdate opstellen, tik dan op Tekst en daarna op T om een lettertype uit te kiezen of op Kleur om een achtergrondkleur uit te kiezen. Tik vervolgens op Stuur. Je kunt ook een foto, video of gif als statusupdate verzenden door te tikken op Camera.

Voor een complete beschrijving inclusief het verwijderen van een statusupdate en het doorsturen van je statusupdate naar een chat, verwijzen we graag naar de volgende link: https://faq.whatsapp.com/nl/iphone/26000032.
Voor Android-telefoons is er ook een beschrijving, zie https://faq.whatsapp.com/nl/android/26000031.