Ik krijg regelmatig spam-e-mails met het bericht dat ik een grote prijs of iets dergelijks heb gewonnen. Veelal staat daar een e-mailadres bij waarop ik kan reageren.

Ik ben niet gecharmeerd van dit soort mails waarbij men probeert mij geld uit de zak te kloppen. Ik wil daar dan allerminst vriendelijk op reageren, maar dan vanzelfsprekend niet met mijn eigen e-mailadres. Ik zie dat er websites zijn die een eenmalig e-mailadres beschikbaar stellen voor bijvoorbeeld aanmeldingen, maar dat werkt niet om een eenmalig bericht te sturen. Hoe los ik dat op?

Joop V.

e mail
Er zijn internetproviders bij wie je voor een heel gezin e-mailadressen kunt aanmaken. Bij bijvoorbeeld XS4ALL krijg je zes e-mailaccounts met elk een eigen mailadres. Eén van die adressen kun je definiëren voor het versturen van een eenmalig bericht. Het handigste is dan het bericht via webmail te versturen, zodat je daar geen lokale mailbox voor hoeft aan te maken.

Zolang er geen reactie op de verstuurde mail wordt ontvangen, kun je dat mailaccount/adres laten staan. Komt er een reactie op terug, dan kun je dat e-mailadres verwijderen en bij een volgende gelegenheid weer een nieuw ‘anti-spam’ mailadres aanmaken.

Een andere optie is een e-mailadres aanmaken bij een gratis e-mailprovider zoals Gmail. Om geen troep achter te laten is het gewenst om die mailbox na het versturen van het bericht ook weer netjes te verwijderen.