Ik heb een nieuwe laptop en na installatie krijg ik de vraag of ik de OneDrive Persoonlijke Kluis wil gaan gebruiken. Wat moet en kan ik daarmee?

Jeannet K.

Persoonlijke Kluis 2

De Persoonlijke Kluis is een afgeschermd deel binnen Microsofts clouddienst OneDrive waarin je documenten, foto’s etc. kunt opslaan die extra bescherming nodig hebben. Het is een nieuwe dienst van Microsoft die inmiddels al wordt uitgerold en vanaf eind 2019 voor iedereen beschikbaar moet zijn. Blijkbaar krijgen nieuwe systemen een voorkeursbehandeling en is deze dienst op jouw laptop al beschikbaar. Zodra de map Persoonlijke Kluis zichtbaar is in OneDrive, kun je ervan gebruikmaken. Zonder Office 365-abonnement is overigens wel zo dat het aantal documenten beperkt is tot slechts drie.

Aan de Persoonlijke Kluis moet een sterke verificatiemethode worden gekoppeld of een tweede authenticatie, zoals een lokale toegangscode (vingerafdruk, gezichtsherkenning of pin) of bevestiging via e-mail of sms. Hiermee wordt de toegang tot de documenten in de kluis met een extra beveiligingslaag beschermd.

De Persoonlijke Kluis wordt automatisch vergrendeld als de map een tijdje niet gebruikt wordt. Dit is na een periode van 20 minuten bij toegang via internet en drie minuten vanaf een mobiele app. Om weer toegang tot de bestanden te krijgen, moet de vergrendeling opgeheven worden via de gekozen methode. Op alle locaties waar je toegang hebt tot OneDrive via een app of browser (computer, smartphone of tablet), kun je bij de in de kluis geplaatste documenten.

Er zijn nog een aantal randvoorwaarden voor het gebruik van de Persoonlijke Kluis van OneDrive, te vinden via de zoekopdracht Persoonlijke Kluis OneDrive.