Kunnen jullie misschien goede uitleg geven over het gebruik van OneDrive?

Dries van der Wielen

OneDrive

OneDrive is een dienst van Microsoft waarbij vanuit het Windows besturingssysteem opslagruimte wordt aangeboden aan gebruikers. Deze opslagruimte bevindt zich op servers van Microsoft die via het internet benaderbaar zijn. Dit wordt opslag in de cloud genoemd. Deze opslagruimte is ook benaderbaar via een internetbrowser en vanaf telefoons, tablets of Mac’s via OneDrive apps die daarop geïnstalleerd moeten zijn. Op Windows zie je de map OneDrive in de Verkenner aan de linkerkant staan met de naam OneDrive - Personal.  De voorwaarden en functies zijn:

  1. De gebruiker heeft een Microsoft-account aangemaakt en logt daarmee in via het Windows-besturingssysteem of via de browser of de apps op andere apparatuur.
  2. De opslagruimte tot 5 GB is gratis, daarboven moet betaald worden.
  3. Met OneDrive krijg je gratis toegang tot Microsoft Office-applicaties (Word, Excel, etc.) die in de cloud staan. Deze apps hebben in vergelijking met de betaalde versie iets minder functionaliteit.
  4. Je kunt de OneDrive-opslagruimte ook gebruiken om van bepaalde mappen op je computer continu een back-up te maken. 
  5. Gegevens die je in de mappen van OneDrive plaatst, kun je met andere personen delen, zoals een fotorapportage of documenten.

Voor het gebruik van OneDrive zoek je online naar bijvoorbeeld “videotraining voor onedrive”.