Ik heb op mijn iPhone in de app Foto’s de foto’s die ik zelf heb gemaakt en de foto’s die ik via WhatsApp heb binnengekregen. Deze foto’s wil ik overzetten naar mijn computer.

Ik loop daarbij tegen twee problemen aan nadat ik verbinding heb gemaakt tussen mijn iPhone en mijn computer:

  1. De zelfgemaakte foto’s hebben een naam die begint met IMG en de WhatsApp-foto’s hebben uiteenlopende namen. De foto’s na een bepaalde aanmaakdatum wil ik sorteren en vervolgens overzetten naar mijn computer. Als ik sorteer op datum, dan blijkt het eerste sorteercriterium de naam te zijn en pas als tweede criterium de datum. Wat moet ik doen om eerst als sorteercriterium de datum te krijgen, want de foto’s na een bepaalde datum wil ik overzetten.
  2. Als ik vervolgens de foto’s van mijn iPhone kopieer naar mijn computer, zie ik dat de aanmaakdatum de kopieerdatum is geworden. Hoe behoud ik (op mijn scherm) de werkelijke aanmaakdatum van de foto’s?

W. van Barendrecht

Google photos
Via iOS kun je in de Foto’s-app inderdaad minder goed sorteren. Het advies is om de Google Photo-app te gebruiken, omdat je daarmee oneindig veel foto’s tot 16 MP (megapixel) gratis en automatisch online kunt opslaan. Op die manier gaat het opslaan van foto’s helemaal vanzelf en behouden ze daarbij hun originele datum.
Apples eigen Foto’s-app kun je blijven gebruiken en is overigens ook steeds beter geworden, maar daar betaal je dus wel voor de opslag als je boven de 5GB uitkomt.