Mede naar aanleiding van het artikel Magix Red uw video’s in PC-Active 304 heb ik via ledenvoordeel het vermelde pakket aangeschaft. De levering ging vlot en wat dat betreft geen reden tot klagen.

Met behulp van de meegeleverde scart-rsa-adapter heb ik de videorecorder aangesloten op de laptop. Helaas, wat ik ook probeerde: er kwam geen beeld over van de videorecorder naar de laptop. Na wat zoekwerk op het internet en het doormeten van de adapter aan de hand van het schema op http://pinouts.ru/VideoCables/scart_adapter_pinout.shtml kwam ik erachter dat de geleverde adapter niet de juiste was. Deze is alleen geschikt voor bijvoorbeeld het aansluiten van een videocamera op de tv voor het afspelen van films. Gelukkig was het relatief simpel om even de pins 2 en 1, 6 en 3 plus 20 en 19 om te wisselen.

Wellicht dat bij het inpakken van de doos een verkeerde adapter van de plank was gepakt en ik net pech had. Als het niet een kwestie van pech was, dan lijkt het me op zijn plaats om andere gebruikers van het pakket op de mogelijk verkeerde adapter te wijzen.

Egbert Jan Egbers

MAGIX Red uw videos NL Box CMYK 2
We ontvingen meer reacties van mensen die hetzelfde probleem hebben ervaren, want  inderdaad blijkt dat Magix een verkeerde stekker bij meer pakketten heeft meegeleverd. Heb je per ongeluk ook een verkeerde scartkabel ontvangen? Stuur dan een e-mail met je adres naar pieter@prinspromotions.nl en je ontvangt dan binnen vijf werkdagen een nieuwe kabel. Voor eventuele andere technische vragen kun je terecht bij de support-afdeling van MAGIX: www.magix.com/nl/support/technische-ondersteuning/#c69696

Overigens mooi om te lezen dat je het zelf hebt opgelost.