Ik krijg wel eens mails met een mailto-link. Als ik daar op klik, wordt Windows Mail geopend terwijl ik Microsoft Outlook gebruik. Hoe kan ik dat aanpassen?

Leo Jaspers

 

Mailto to Outlook associatie 2

Voor het wijzigen van de koppeling van Mailto naar een ander mailprogramma ga je naar Instellingen, daarna naar Apps en ten slotte naar Standaard-apps. Vervolgens zie je daarna de tekst Standaard apps per protocol kiezen staan. Als je daarop klikt, verschijnt er vervolgens een lijst met mogelijke associaties die al gelegd zijn, maar door de gebruiker zijn aan te passen.

Als je in de lijst naar beneden scrollt, kom je MAILTO tegen met daarachter het logo van de applicatie die daaraan gekoppeld is. Als je op het logo klikt, kun je een keuze maken uit een lijst met beschikbare programma’s. Outlook moet ertussen staan, als dat geïnstalleerd is. Zodra je Outlook geselecteerd hebt, verschijnt het Outlook-logo en zal in het vervolg bij het aanklikken van een Mailto-link de applicatie Outlook opstarten. Het is wel opmerkelijk dat Microsoft deze link in Windows 10 zelf niet aanpast zodra Outlook wordt geïnstalleerd of de Outlook als Standaard-app wordt gedefinieerd.