In PC-Active 302 staat een interessant artikel over podcasts.

Edwin Dekkers

Als je je podcast aanbiedt aan Spotify, kun je dan ook verwijzingen opnemen naar de liedjes op Spotify? Want dan zou je ook plaatjes kunnen aankondigen en radio maken, zonder dat je met de muziekrechten in de knoop komt. Of maak ik het nou heel ingewikkeld?

spotify 1360002 340

In theorie een erg leuk idee, in de praktijk helaas een stukje lastiger. Het is in Spotify wel mogelijk naar nummers te verwijzen, maar dat gebeurt op de klassieke manier: een hyperlink, of eventueel een embed-code voor op een website. Onderling naar andere nummers op Spotify verwijzen is niet mogelijk, dus om dat in een podcast te doen is lastig.

Bovendien: een podcast is één audiobestand dat je uploadt, dus dat kun je niet zomaar onderbreken met Spotify-nummers. Om er nummers in te zetten, moet je dan aan de slag met programma's zoals Audacity. Wellicht is de beste manier dan ook om een afspeellijst te maken in Spotify waarin je afwisselt tussen fragmenten uit je eigen programma en muzieknummers. Deel dat vooral met ons, dan luisteren we er graag naar!