In het artikel Gratis en onmisbaar in PC-Active 301 lees ik op pagina 52 dat jullie ‘Wunderlist’ aanbevelen voor het bijhouden van takenlijsten en dergelijke. Als ik de betreffende app installeer, kom ik berichten tegen van Microsoft dat zij Wunderlist hebben overgenomen en gaan verbeteren. Dat wisten jullie toch ook wel toen jullie het artikel in die editie van PC-Active plaatsten? Je kunt ervan uitgaan dat Wunderlist te zijner tijd verdwijnt voor de Microsoft-versie. Wat moet ik nu installeren: Wunderlist of Microsoft To-Do?

Ingezonden door: Dick D.

Wunderlist is een erg populaire takenlijst-app. Microsoft nam Wunderlist reeds in 2015 over met als doelstelling de app te verbeteren en in te passen in de eigen productgroep. Daarvoor moest het aansluiten op het Microsoft Azure-platform. Dat liep allemaal fors tegen en Microsoft bracht een eigen To-Do app uit. Dit was reden voor de Wunderlist-oprichter om weer bij Microsoft te vertrekken. Microsofts To-Do app haalt het functioneel bij lange na nog niet bij wat Wunderlist biedt. Vandaar dat in PC-Active de app Wunderlist wordt aanbevolen als gratis te installeren To-Do app. Onderin de review geven we wel aan dat er een onzekere toekomst is voor Wunderlist na de overname door Microsoft.
Wunderlist

De installatie en gebruik van Wunderlist is eenvoudig. Je installeert de app eerst op je telefoon en genereert een gebruikersnaam en wachtwoord. Je krijgt dan al standaard twee takenlijsten: Boodschappen en Films, die ik wil zien. Je kunt er nog meer lijsten aan toevoegen, zoals Klussen. Onder elke takenlijst kun je taken toevoegen en taken afvinken als ze uitgevoerd zijn. Vervolgens installeer je de app op je tablet met de gebruikersnaam en wachtwoord dat je op je telefoon hebt gegenereerd. De takenlijsten en de taken worden nu onderling gesynchroniseerd. Nadere tips en trucs vind je op internet, zoek naar: wunderlist taken gebruiken tips.