In PC-Active 301 staan op pagina 10 redelijk lovende woorden over de Eminent EM6330 geschreven. Op de site van Coolblue lees ik een commentaar van iemand die er absoluut geen goed woord voor over heeft, behalve dat het beeld wel redelijk is. Hij zou vreselijk traag verbinding opbouwen, zeer slechte software voor de app en vreselijk goedkoop gemaakt zijn. Dat is nogal een verschil in beoordeling, is dat te verklaren?

Ingezonden door: Jo Scherpenisse

EM6330 R0 camera 76e99e original 1467016726
Op de site van Coolblue staan voor deze camera 72 reviews waarvan 56 (78%) met 4 of 5 sterren, de gemiddelde score is 8,4 op een schaal van 10! We hebben de review gelezen waarop je doelt. De persoon David geeft nog drie sterren (een voldoende) voor een product waar hij (heel) veel op aan te merken heeft, op zich al een beetje vreemd. Het lijkt ons geschreven te zijn door iemand die een slechte dag had is of iemand van de concurrentie die het product probeert af te kraken. Ook kan hij net een product treffen met een fabrieksfout. Wellicht is een betere oplossing dat je hem eerst terugstuurt en bekijkt of het met de vervanging is opgelost, voordat je zo’n negatieve review zou schrijven.
Een webcam voor binnenshuis is geen product dat aan zware krachten onderhevig is. Wij vonden de bouwkwaliteit daarom voldoende. We herkennen ons niet in het traag opbouwen van de verbinding, wel in het zeer snel detecteren van een alarmsituatie.
In de software zitten een paar schoonheidsfoutjes, zoals we in de review hebben opgenomen, maar het staat het functioneren niet in de weg. We hebben getest in combinatie met een iPhone en iPad.
Wij waren, zeker gezien de prijs, blij verrast met de kwaliteit van het beeld en de beschikbare functionaliteit. Wij krijgen hier bij PC-Active heel wat webcams toegestuurd om te evalueren en de EM6330 viel daar, in combinatie met de prijs, positief bij op.