In PC-Active 296 las ik het artikel over het uitlezen van interne schijven. Nu heb ik enige tijd geleden uit een oude niet-werkende laptop de harddisk gehaald: een ATA/IDE-schijf van Hitachi, model IC25N080ATMR04-0. Ik heb als bijlage een afbeelding van eenzelfde soort schijf toegevoegd.

Ingezonden door: J.A. Witsel

ATA 2 b

Ik wil deze schijf graag uitlezen, want ik vermoed dat hier nog allerlei documenten van mijn studietijd op staan. Destijds bij de crash van de laptop vond ik dat niet zo belangrijk, maar inmiddels zou ik deze oude data graag weer eens bekijken. Ik heb internet al afgezocht hoe ik zo'n oude schijf kan uitlezen via mijn desktop, maar ik kom er niet uit, mede omdat deze schijf 47 pins heeft en een aparte voeding van 5V en 1.0A, de meeste adapters hebben een hogere uitgang.

Nu ben ik benieuwd of de EW7016 geschikt is om deze oude schijf aan mijn pc te koppelen. Of heb ik voor deze ATA/IDE een andere oplossing nodig?

De EW7016 van Ewent is inderdaad geschikt om deze oude schijf aan te sluiten op je computer. Sluit hiervoor je harddisk aan zoals aangegeven op de voorbeeldfoto met een dergelijke schijf. Wij zien dan dat er aan de rechterzijde 4 pinnetjes overblijven.