Enige tijd geleden wilde ik wat foto’s bekijken en kon ik maar één foto per keer openen. Het pictogram bleek intussen te zijn veranderd; alle andere foto’s bleven verborgen. Uiteraard heb ik iets verkeerds gedaan, maar ik weet niet hoe ik de foto’s allemaal weer kan openen. De foto’s zijn destijds allemaal opgeslagen in het jpeg-formaat. Hoe krijg ik ze terug?
Stan V.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads
 

De vraag is even ‘waar’ je aan het kijken bent. Op een usb-stick, in een map op de harde schijf, ergens in de cloud? Maar hetgeen je zegt, doet denken aan een ander bestandsformaat, namelijk een bestandsformaat waarin meer dan één foto kan worden opgeslagen. Mjpeg, pdf, gif misschien? Je zegt verder ‘destijds opgeslagen’ en ook die zinsnede doet vermoeden dat we met te maken hebben met een conversie van jpeg’s naar iets anders. En dan hebben we ook nog dat opeens gewijzigde pictogram!

Foto vraag verborgen fotos 2

Op deze manier haal je de extensies in de Windows Verkenner tevoorschijn

Welnu, maak de extensies zichtbaar in de Windows Verkenner: Weergeven, Weergeven en Bestandsnaamextensies. En de extensie die je dan te zien krijgt, kan je vertellen welk gastheerprogramma je nodig hebt om dat pictogram weer terug te krijgen en dat bestand met inpandige foto’s weer netjes af te spelen. Hier een website waar je wat meer te weten komt over de programma's die bij extensies horen: FILExt.com.