Google Chrome heeft te weinig ruimte voor bladwijzers. Ik kan er zo’n vijftien kwijt bij een schermresolutie van 1920 x 1080. Maar ik wil eigenlijk wel 30 bladwijzers tegelijkertijd kunnen zien. Is dit eenvoudig op te lossen?
Jacco B.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

De ruimte die je op de bladwijzerbalk hebt, wordt vaak opgesnoept door de naam/titel van de website of de webpagina die je op die bladwijzerbalk hebt neergezet. Maar intussen zie je links van die naam/titel  ook een zogeheten favicon, oftewel het mini-logo van de overkoepelende website. In verreweg de meeste gevallen zul je de bladwijzer direct kunnen herkennen aan dat favicon. Conclusie: de naam/titel van de bladwijzer is feitelijk – voor jou – onnodig! Welnu, klik zon duidelijk herkenbare bladwijzer aan met de rechtermuisknop en kies voor de optie Bewerken. In het venster dat vervolgens wordt geopend, verwijder je de naam/titel van de bladwijzer:
Blad 1 2

Hier is te zien hoe je de naam van de bladwijzer kunt weggooien

Sluit het dialoogvenster vervolgens netjes af en zie dat alleen het favicon is overgebleven.

Blad 2 2
Kijk, op die manier aan de slag geweest,
passen er nogal wat meer bladwijzers op de bladwijzerbalk

Zo kun je dus tientallen bladwijzers in je webbrowser gebruiken! Wat natuurlijk ook kan (en mag), is het (sterk) inkorten van de naam/titel van de bladwijzer.

 

 

.