Met een browser kun je surfen. Dit klopt helemaal, maar hoe efficiënt, aangenaam of veilig dit gebeurt, hangt voor een groot deel af van verschillende browserfuncties en -instellingen. We geven je 10 handige tips voor Chromium-browsers. Hierbij Tip 9 - Zoekmachines (Chrome) (2).

Toon van Daele

Tip 9 - Zoekmachines (Chrome) (2)

Ga terug naar het venster van het zoekmachinebeheer en klik op de knop Toevoegen. Vul de naam van de zoekmachine in (Brave Search) en voer bijvoorbeeld bs in als snelkoppeling. Plak het gekopieerde webadres in de onderste balk, maar vervang test door %s (bijvoorbeeld: https://search.brave.com/search?q=%s&source=web). Bevestig met Toevoegen.

09 chromezoeksite 2

Snel zoeken op een site? Zet een ‘snelkoppeling’ in

Wanneer je nu bs invoert in de adresbalk, gevolgd door de tab-toets en een zoekterm, zal Chrome direct zoeken via Brave Search. Je weet intussen ook hoe je de toegevoegde zoekmachine als standaardzoekmachine kunt instellen.

Deze handige truc kun je trouwens gebruiken voor nagenoeg elke site met een ingebouwde zoekfunctie, zoals https://www.pcactive.nl/zoeken?searchword=%s&searchphrase=all.