Met een browser kun je surfen. Dit klopt helemaal, maar hoe efficiënt, aangenaam of veilig dit gebeurt, hangt voor een groot deel af van verschillende browserfuncties en -instellingen. We geven je 10 handige tips voor Chromium-browsers. Hierbij Tip 7 - Beveiliging (Edge).

Toon van Daele


Tip 7 - Beveiliging (Edge)


De ingebouwde beveiligingsmaatregelen in Edge zijn vergelijkbaar met die in Chrome. Je vindt ze via Instellingen / Privacy, zoeken en services, waar je rechts scrolt naar de rubriek Beveiliging. Het is aan te raden om de eerste drie functies ingeschakeld te houden: Microsoft Defender SmartScreen, Mogelijke ongewenste apps blokkeren en Beveiliging tegen typefouten in websiteadressen.

07 edgebeveiliging 2

Je bepaalt tot op zekere hoogte zelf hoe veilig je wilt surfen

Voor extra veiligheid kun je ook de functie Verbeter uw beveiliging op het web inschakelen. Deze functie voorkomt dat onbekende websites onbeperkte toegang hebben tot je systeem. Houd er wel rekening mee dat dit ook de functionaliteit van legitieme websites kan beperken, wat niet zo handig is. Het is daarom raadzaam om Gebalanceerd te selecteren. Als je merkt dat een betrouwbare website hierdoor niet meer optimaal functioneert, kun je hier Verbeterde beveiliging voor sites beheren kiezen en het betreffende website-adres toevoegen via de knop Website toevoegen bij Nooit verbeterde beveiliging gebruiken voor deze sites.