Of je nou op vakantie bent of thuis: het is altijd leuk om van je te laten horen met een berichtje. Je maakt het nog leuker als je een zelfgemaakte vakantie-emoji meestuurt via een stappenplan. Lees in onze workshop hoe.

Alex Wit

Er zijn meerdere gratis emojimakers online of als app beschikbaar. In deze workshop gebruiken we de online versie van Angel Emoji Maker in Windows. Ga naar www.emoji-maker.com en klik op Start design. Op het ontwerpscherm staan links de emoji-bouwstenen en rechts het emoji-voorbeeld. Op een smartphone heb je beter zicht als je die horizontaal houdt.

EM Afbeelding 1 2
1 Vorm

Je begint je emoji met de vorm. Dat zijn de tabs Shape en More Shape links naast de bouwstenen. Je ziet waar een tab voor staat door de muispijl erop te houden. Klik op een van de vormen, bijvoorbeeld de bloem.

 

 


EM Afbeelding 2 22 Ogen

Nu kun je het gezicht van je emoji invullen. We beginnen met de ogen, maar je kunt ook eerst een ander onderdeel doen als je dat liever wilt. Klik op de tab Eyes of Eyes Big en daarna op een setje ogen dat je aanspreekt. Objecten staan los van elkaar in het emoji-voorbeeld, dus je kunt de ogen op een andere plek zetten. Klik op de ogen in het voorbeeld en sleep ze een stukje omhoog. Als je ogen geen wenkbrauwen hebben, voeg je die nog eventueel toe op de tab Eyebrows.

EM Afbeelding 3 23 Mond

Niet altijd nodig maar wel leuk is een bijpassende mond. Je kiest er een op de tab Happy Mouth of Sad Mouth. Vind je een object als een mond toch niet zo geslaagd? Dan verwijder je hem door erop te klikken en in de werkbalk rechts naast het emoji-voorbeeld met een klik op X (Delete Object). In deze werkbalk staan ook andere gereedschappen, zoals Clear All, waarmee je de hele emoji wist.

EM Afbeelding 4 24 Overige onderdelen

Je hebt al heel snel een leuke emoji, maar je kunt hem nog wat verder opleuken met de onderdelen op de andere tabs. Denk aan een baard (Beard), kapsel (Hair) of een los item (Misc). Voeg bijvoorbeeld een verfrissend drankje toe aan je emoji op Misc en een tropische achtergrond op Backgrounds.

EM Emoji met Save button 25 Opslaan

Als je klaar bent met je emoji, sla je hem op met een klik op de knop Save | Save Now. Met Download haal je de emoji als afbeelding binnen (Windows en Android). Je kunt ook de link naar je emoji online kopiëren voor alle platforms.

6 Je emoji gebruiken

Je kan nu je emoji gebruiken bij een bericht of e-mail, net zoals je gewoonlijk een foto invoegt als afbeelding of toevoegt als bestand. Als dat niet werkt, gebruik je gewoon de link.