Veel Windows-gebruikers zitten dagelijks op hun pc of laptop, maar kennen niet alle trucjes om handiger, sneller en gemakkelijker te werken. Lees hier Tip 13: Widgets aanpassen

Onder redactie van Rob Coenraads

Via de Widgets zie je op je bureaublad korte nieuwsberichten, de weersvoorspellingen, je openstaande taken, de huidige verkeersinformatie en beursinformatie. Er valt uit vele widgets te kiezen om het overzicht naar je voorkeuren in te stellen. Na een druk op de Widgets-knop opent het Widgets-venster met een aantal standaard blokken met informatie.

Om het getoonde soort inhoud aan te passen, klik je rechtsboven op het pictogram van je Microsoft-account of op de knop halverwege de widget-pagina met de naam Widgets toevoegen. Een aantal vooraf geselecteerde widgets worden als keuze getoond, die met een klik op het plusje worden toegevoegd aan het overzicht.

Widgets aanpassen 2

Met de widgets lees je snel een nieuwtje, de weersvoorspelling of
de laatste informatie op de beurs. Ze zijn er in allerlei soorten en maten

De informatieblokken hebben meerdere soorten formaten (klein, medium, groot). Met een kik op het driepuntsmenu rechtsboven op het blok pas je het formaat aan, de instellingen van de widget of haal je de widget uit het overzicht.