Veel Windows-gebruikers zitten dagelijks op hun pc of laptop, maar kennen niet alle trucjes om handiger, sneller en gemakkelijker te werken. Lees hier Tip 12: Windows naar eigen smaak

Onder redactie van Rob Coenraads

Door een thema in te stellen, pas je de achtergrondafbeelding van het bureaublad, de menukleuren en meer in een keer aan om je computer een persoonlijk tintje te geven of de leesbaarheid te vergroten. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s die al op je computer staan, of uit de vele extra thema’s in de Microsoft Store, of zelf los een aantal onderdelen van Windows tweaken naar je eigen voorkeuren en wensen.

Windows naar eigen smaak 2

Als je wat meer of andere kleuren wil aanbrengen bij het uiterlijk van
Windows, valt er genoeg aan te passen via je Persoonlijke instellingen

Klik met de rechtermuisknop op een lege plek van je bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Het Instellingen-onderdeel Persoonlijke instellingen wordt geopend. Rechtsboven staan de thema’s waaruit je op dit moment kunt kiezen.

Er zijn verschillende onderdelen van het uiterlijk van Windows die aan te passen zijn. Bij elk onderdeel is er verder te klikken voor extra opties. Waar je uit kunt kiezen, zijn de achtergrond (vaste afbeelding , diavoorstelling, contrastschema’s bij zichtproblemen), een losse optie voor de kleuren van allerlei interface-onderdelen, de thema’s (installeren, maken, beheren), het vergrendelscherm, schermtoetsenbord, Startmenu, de Taalkbalk en Lettertypes.