Veel Windows-gebruikers zitten dagelijks op hun pc of laptop, maar kennen niet alle trucjes om handiger, sneller en gemakkelijker te werken. Lees hier tip 9 vergrendelen met bluetooth

Onder redactie van Rob Coenraads

Gebruik je Windows op een apparaat met bluetooth en heb je je smartphone dan gekoppeld via bluetooth? Dan kun je gebruikmaken van een handige functie: dynamisch vergrendelen. Die optie zorgt ervoor dat je computer automatisch wordt vergrendeld wanneer jij (of in ieder geval jouw telefoon) niet meer in de buurt bent.

Bluetooth 1 2

Door je computer automatisch te vergrendelen, weet je zeker
dat niemand aan je bestanden zit als je even weg bent van je computer

Zorg dat je smartphone gekoppeld is aan je apparaat. Navigeer naar het instellen van de functie door te zoeken op ‘dynamisch’ en klik op Dynamisch vergrendelen. Halverwege het scherm onder Extra instellingen staat de aan te vinken optie Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt als u niet aanwezig bent.

Zolang die functie ingeschakeld staat, zal Windows zichzelf vergrendelen wanneer de verbinding tussen je computer en smartphone wegvalt.

PS Heb je op je computer bluetooth nog niet ingeschakeld? Typ dan bluetooth in het zoekvenster en dan kun je in het venster dat dan verschijnt, vrij gemakkelijk een bluetooth-apparaat toevoegen.