Veel Windows-gebruikers zitten dagelijks op hun pc of laptop, maar kennen niet alle tips en trucs om handiger, sneller en gemakkelijker te werken. Lees hier tip 7 over grotere weergave letters.

Onder redactie van Rob Coenraads

Zijn de letters die Windows op het scherm gebruikt niet groot genoeg om ze goed te kunnen lezen? Voor een scherp beeld stel je de resolutie in op de aanbevolen waarde en vergroot je indien nodig de letters met de dpi-instelling.

Grotere weergave letters 2

De schaal van de interface van Windows is met enkele stappen (of door een
handmatig ingevoerde schaal) aan te passen voor een betere leesbaarheid

Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop, kies dan voor Instellingen en vervolgens voor Beeldscherm in de rechterkolom.

Controleer om te beginnen of de resolutie staat ingesteld op de resolutie van je beeldscherm en pas dat indien nodig aan naar de juiste waarde. Dat zie je staan onder Schaal en indeling en vervolgens Beeldschermresolutie waar de aanbevolen resolutie via het pulldown-menu is te vinden.

Ook kun je onder Schaal en indeling bij Schaal de schaal rechtstreeks aanpassen tussen de 100, 125, 150, 175 en 200%. De schaal wordt meteen aangepast, je hoeft die wijziging niet eerst te bevestigen.

Een net iets andere schaal nodig? Klik dan het blokje Schaal aan en kies voor een handmatig aangepaste schaal tussen de 100 en 500%.