Veel Windows-gebruikers zitten dagelijks op hun pc of laptop, maar kennen niet alle tips en trucs om handiger, sneller en gemakkelijker te werken. Lees hier Windows tip 4 over programma’s op de taakbalkhoek weergeven.

Onder redactie van Rob Coenraads

Het systeemvak (de Taakbalkhoek) van Windows is spaarzaam gevuld. Er staan slechts enkele pictogrammen, dus waar zijn al die andere programma’s die eerder op die plek stonden allemaal gebleven? Met het opwaartse pijltje (Verborgen pictogrammen weergeven) zie je ze wel staan, maar ze verdwijnen ook weer als je op je Bureaublad klikt. Je kunt echter zelf instellen welke pictogrammen er wel of niet zichtbaar zijn.

Met een rechtermuisklik op de Taakbalk kom je snel bij de Taakbalkinstellingen uit. De opties die je hebt voor het systeemvak Taakbalkhoek staan onder Pictogrammen van de taakbalkhoek.

De optie die je nodig hebt, moet je nog uitklappen en staat vermeld als Overloopmenu in de hoek van de taalkbalk. Zodra die openklapt, verschijnen de schakelaars voor alle pictogrammen in beeld. Alles wat je inschakelt is altijd zichtbaar op de Taakbalkhoek, de rest wordt onder het opwaartse pijltje uit het zicht opgeborgen.

Programma taakbalkhoek weergeven 2

Bepaal zelf welke programma’s in de Taakbalkhoek
(het oude systeemvak) worden weergegeven.

De pictogrammen zijn ook los met de muis van en naar het opgeborgen deel van de Taakbalkhoek te slepen, en de volgorde is ook te veranderen. Maar die instellingen raak je weer kwijt zodra je Windows opnieuw opstart.