Windows 10 heeft een aantal trucs om sneller te kunnen werken. Veel daarvan zijn echter maar nauwelijks bekend en Windows 10 blijft er met alle updates steeds weer nieuwe toevoegen. In dit artikel: Alles omrekenen

Rob Coenraads, Jan Schüßler en Noud van Kruysbergen

      

Rekenmachine 2

In de Rekenmachine-app zitten veel handige conversiefuncties, zoals het omrekenen van dollars naar euro’s

Een voorbeeld van een handige, maar weinig bekende appfunctie is te vinden in de Rekenmachine-app van Windows 10. Net als andere apps binnen Windows 10 vind je die gemakkelijk via het intikken van de appnaam (in dit geval dus rekenmachine) in het zoekvenster linksonder op je scherm. De Rekenmachine werkt niet alleen als een klassieke rekenmachine, maar biedt ook een heel uitgebreide conversiefunctie voor temperatuur, afstand, snelheid, datavolume, druk, energie enzovoorts. Je kunt een keuze maken via het menu met de drie strepen in de linkerbovenhoek (het zogeheten hamburger­menu). Een valutacalculator is er ook. De wisselkoersen haalt de app na een klik op Tarieven bijwerken op de minuut precies van internet, maar zegt verder niet waar de koersen vandaan komen.

Tip: stel de rekenmachine ook voor eenvoudige berekeningen van Standaard in op Wetenschappelijk, anders gedraagt hij zich als een ouderwetse calculator uit de jaren tachtig en negeert hij de regels voor de volgorde van bewerkingen.