Ik wil een paar apps uit de Store van Windows uitproberen, maar heb ik daar dan per se een Microsoft-account voor nodig?

Rob Coenraads, Axel Vahldiek en Noud van Kruysbergen

apps

 

De gratis apps kun je wel downloaden, maar voor betaalde apps moet je een account hebben met ingestelde betaalgegevens. Ook willen veel apps dat je je aanmeldt met een Microsoft-account. De invoerdialoog voor het e-mailadres en wachtwoord kun je vaak echter simpelweg sluiten en de app dan desondanks gebruiken.

Als het aanmelden bij een app of Store voor het gebruik onontbeerlijk is, moet je even uitkijken bij het aanmeldvenster: normaal gesproken gebruikt Windows de door jou ingevulde accountgegevens om je niet alleen bij de app, maar ook bij de Store aan te melden.

Daarbij wordt echter meteen ook het aanmelden bij Windows omgezet naar het Microsoft-account. Dat kun je voorkomen door niet gewoon naar het volgende venster te klikken, maar in plaats daarvan wat lager de optie voor alleen Microsoft-apps te kiezen. Dan geldt die aanmelding namelijk alleen voor de op dat moment draaiende app.