In PC-Active 309 staat het project Oled-display voor Arduino van Floris Wouterlood. Bij een Arduino Nano-weerstation hoort namelijk een mooie weergave van de metingen en dat kan op een grafisch oled-schermpje van 128x32 of zelfs 128x64 pixels.

In PC-Active 309 kun je lezen hoe Floris Wouterlood een weerstation bouwt met een Arduino Nano en ook is hij aan de slag gegaan met een oled-display voor de Arduino. In dat laatste artikel vind je in een kader de verwijzing naar de sketches online.

128x64 OLED wouterlood fig 02 300dpi 2

Sketches online
De eerste sketch (Nano_DHT22_OLED128x64_PC_Active.ino) is de sketch voor het weerstation dat relatieve vochtigheid en temperatuur weergeeft, zoals je in de afbeeldingen in het artikel ’Oled-display voor Arduino’ kunt zien. De tweede sketch (OLED_128x64_bouncer_demo.ino) laat een balletje eindeloos tussen de randen van een verder leeg scherm op en neer en heen en weer kaatst. Met deze demo controleert Floris Wouterlood hoe goed de verversingssnelheid van een display is. Er zit een trucje tussen de instructies om te voorkomen dat het balletje een vast traject volgt of vastloopt in een van de hoeken van het schermpje.

Ino-bestanden
Wil je met dit project aan de slag, dan kun je de ino-bestanden Nano_DHT22_OLED128x64_PC_Active.ino OLED_128x64_bouncer_demo.ino hier downloaden.