Ik gebruik de Enterprise-versie van Windows 7. Kan ik met Windows 7 Enterprise gratis overstappen naar Windows 10, door gebruik te maken van de eerder beschreven methode in PC-Active?

Dennis Gandasoebrata

enterpriseEen upgrade kan alleen ‘omhoog’: houd hiermee rekening bij een editie zoals Enterprise

Wil je weten of de gebruikte versie van Windows 7 een upgrade kan uitvoeren naar Windows 10, dan kun je de handige tabel raadplegen op website van Microsoft (https://docs.microsoft.com/en-gb/windows/deployment/upgrade/windows-10-upgrade-paths). Hierin zie je dat een upgrade vanaf Windows 7 Enterprise alleen kan worden uitgevoerd naar de Education of Enterprise-editie van Windows 10. Alle andere ‘upgradepaden’ worden beschouwd als ‘downgrade’.

Het gratis overstappen naar Windows 10 geldt niet voor de Enterprise-versie. In deze situatie kun je het beste een schone installatie van Windows 10 uitvoeren. Maak eerst een back-up van de persoonlijke gegevens in Windows 7 en voer dan een installatie van Windows 10 uit. Je hebt hiervoor wel een ‘nieuwe’ licentiesleutel nodig. Plaats hierna de back-up van persoonlijke gegevens (en programma’s) terug.