Komt er een opvolger van Windows 10, hoe stap je eenvoudig over van Home naar Pro, en hoe zit het met de langverwachte lichtgewicht versie van Windows? Dit en meer lees je in de veelgestelde vragen over Windows. Zo ben je snel weer up-to-date. In dit artikel: Hoe kan ik nieuwe Windows-versies proberen?

Dennis Gandasoebrata


iso 2

De geruchtenmachine draait op volle toeren, inclusief schetsen van de mogelijke gebruikersomgeving

Het proberen van toekomstige Windows-versies is een leuke bezigheid en het is verstandig om dit altijd in een virtuele machine te doen (of op een computer waarvan je niet afhankelijk bent). Hierdoor loopt je hoofdversie van Windows geen risico en kun je ongestoord zaken proberen.

Microsoft heeft gelukkig ISO-bestanden van de ontwikkelversies beschikbaar, maar deze zijn relatief verborgen. Je kunt ze downloaden via www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewadvanced. Onderin de pagina vind je de sectie Select edition. Kies hier de gewenste Windows-versie. Het kost enkele minuten om de download voor je klaar te zetten, maar daarna kun je het ISO-bestand eenvoudig downloaden.