Komt er een opvolger van Windows 10, hoe stap je eenvoudig over van Home naar Pro, en hoe zit het met de langverwachte lichtgewicht versie van Windows? Dit en meer lees je in de veelgestelde vragen over Windows. Zo ben je snel weer up-to-date. In dit artikel: Hoe zit het met die langverwachte uiterst lichte, ‘uitgeklede’ Windows-versie?

Dennis Gandasoebrata


windowslite 2

De geruchtenmachine draait op volle toeren, inclusief schetsen van de mogelijke gebruikersomgeving

Op internet duiken al langere tijd hardnekkige geruchten op van een lichtgewicht versie van Windows, onder de naam ‘Windows Lite’. Uiteindelijk moet deze Windows-versie marktaandeel van de Chromebooks wegsnoepen.

Verwacht echter niet het uiterlijk van Windows zoals je kent: waarschijnlijk krijgt deze Windows-telg een ander uiterlijk. Ook kun je er vermoedelijk niet alle programma’s op draaien, maar beperkt de versie zich tot Progressive Web Apps en Universal Windows Apps (uit de Microsoft Store), vergelijkbaar met Windows 10 S en het vroegere Windows RT. Deze Windows-versie – waarvan het bovendien nog maar de vraag is of deze de naam ‘Windows’ draagt – zou bovendien zijn gericht op apparaten die altijd online en altijd ingeschakeld zijn.

De datum van verschijning is nog niet bekend, maar wij verwachten in 2019 meer over deze ontwikkelingen te horen. Zodra er meer bekend is, lees je hierover uiteraard als eerste in PC-Active.