Android is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld en in het kader van deze FAQ-special vind je hier de antwoorden op veelvoorkomende Android-vragen. In dit artikel: Hoe kan ik apps alleen via wifi downloaden?

Rob Coenraads

Android 4

Soms zijn apps behoorlijk groot en als je ze via je mobiele verbinding downloadt, dan kun je snel door je databundel heen zijn. Het is dan beter om apps uit de Play Store alleen via wifi te downloaden. Ga naar de app Play Store op je Android-apparaat en klik op het hamburger-menu (drie liggende streepjes linksboven). Tik hier op Instellingen en vervolgens voor Downloadvoorkeur voor app. Nu kun je kiezen uit deze drie mogelijkheden:

Optie 1 is dat apps via elk netwerk kunnen worden gedownload, dus zowel via een mobiel als wifi-netwerk. Ben je verbonden met een wifinetwerk, dan worden de apps via dat netwerk gedownload. Ben je niet met een wifinetwerk verbonden, dan vindt het downloaden plaats via je mobiele verbinding. Dat betekent ook dat er datakosten in rekening kunnen worden gebracht. Bij optie 2 (Alleen via wifi) worden apps uit de Play Store alleen via een wifinetwerk gedownload en bij Altijd vragen wordt bij het downloaden van een app altijd eerst gevraagd of je het via elk netwerk wilt downloaden, of dat je wilt wachten totdat je verbonden bent met een wifinetwerk.