Android is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld en in het kader van deze FAQ-special vind je hier de antwoorden op veelvoorkomende Android-vragen. In dit artikel: Hoe maak ik een back-up van mijn gegevens?

Rob Coenraads

Android 1 2
Het is belangrijk dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt van je gegevens op je Android-toestel. Zo raak je geen belangrijke gegevens zoals contacten, wachtwoorden en Gmail-instellingen kwijt. Een reservekopie is ook handig als je overstapt op een nieuw Android-toestel, als je je telefoon kwijtraakt of als hij het ineens niet meer doet. Dan kun je gelukkig nog wel bij je gegevens omdat die ergens anders zijn opgeslagen.

Nu zijn er meerdere manieren en ook apps om een reservekopie van je gegevens te maken. Een handige manier is de mogelijkheid om een back-up te maken naar je eigen Google-account. De gegevens die je hierin opslaat, kun je gemakkelijk overzetten als je hiermee bijvoorbeeld op een nieuwe Android-smartphone of tablet inlogt. Swipe van de bovenkant van het scherm naar beneden, druk op het tandwieltje (Instellingen), ga helemaal naar beneden naar Systeem en druk op Back-up & herstel.

Klik op Back-up maken naar Google en zorg er voor dat het schuifje ‘aan’ is. Dit geldt voor mijn Huawei-toestel zoals je in de afbeelding ziet, bij Samsung is dat Cloud en accounts. Voortaan wordt er automatisch een back-up gemaakt. Overigens kun je zelf bepalen wat je back-upaccount is en kun je door te kiezen voor Google-account en Nu back-up maken meteen een back-up maken.