Strato HiDrive is een gepantserde online datakluis waardoor je dierbare gegevens in goede handen zijn. Maak dus gebruik van onze mooie aanbieding van € 1,- per maand.

Maikel Dijkhuizen

HiDrive is een online opslagdienst van de gerenommeerde hostingprovider Strato. In tegenstelling tot aanbieders als Microsoft OneDrive, Google Drive, iCloud en Dropbox blijven je bestanden in Europa. Je hebt dus niets te maken met de bedenkelijke Amerikaanse privacywetgeving, want deze firma beheert zwaarbeveiligde datacentra (ISO 27001) in Duitsland. Zie het als een gepantserde kluis, met het verschil dat Strato fysiek gescheiden back-ups van je gegevens maakt. Jouw data blijft dus altijd van jou, wat er ook gebeurt!

Sinds kort ondersteunt deze online opslagdienst ook end-to-end versleuteling. Kortom, pottenkijkers bereiken met geen mogelijkheid je persoonlijke bestanden. Daarnaast heeft de Duitse cloudaanbieder nog veel meer interessante extra’s in petto en is er ook een speciale aanbieding (lees verder onder de aanbieding):

Lezersaanbieding

Nieuwsgierig naar Strato HiDrive? Als PC-Active-lezer bewaar je nu voor slechts één euro per maand maar liefst 100 GB data in de cloud. Normaliter kost dat maandelijks twee euro, dus dat betekent een korting van vijftig procent. Daarnaast voeg je zonder bijbetaling vijf gebruikersaccounts toe, zodat je hele gezin van cloudopslag profiteert. Deze uitbreiding kost normaal gesproken negen euro per maand. Ga naar https://strato.nl/actie en bestel direct het voordelige HiDrive 100 GB-pakket. De minimale contractduur is 12 maanden. Strato vraagt voor de besproken functies end-to-end versleuteling en apparaatback-up een kleine meerprijs.

ONLINE BEWAREN
Voor het veiligstellen van digitale data kun je eigenlijk niet om cloudopslag heen. Hierbij bewaar je de bestanden op een online server, zodat je bij brand of diefstal geen gegevens verliest. Bovendien heb je overal ter wereld toegang tot je data, zoals dierbare foto’s en video’s. Wie kiest voor HiDrive bewaart persoonlijke bestanden kinderlijk eenvoudig in de cloud. Windows- en macOS-gebruikers doen hiervoor een beroep op een apart synchronisatieprogramma. Bestanden die je in de HiDrive-map dropt, belanden volautomatisch op de beveiligde servers van Strato. Ook vanuit diverse Linux-distributies heb je rechtstreeks toegang tot de cloudomgeving, al vereist dat wel wat meer instelwerk. Voor iOS (iPad/iPhone) en Android bestaat er een HiDrive-app. Hiermee bereik je altijd en overal online opgeslagen gegevens. Bovendien voeg je net zo gemakkelijk verse data toe aan de cloud, zoals nieuwe kiekjes van de smartphone-camera. Tot slot kunnen gebruikers vanuit iedere browser de website https://my.hidrive.com raadplegen.

0 STRATO HiDrive 2

Je gebruikt HiDrive om bestanden veilig in de cloud op te slaan


END-TO-END VERSLEUTELING
1 STRATO HiDriveVeel mensen zijn huiverig om belangrijke bestanden in de cloud op te slaan. Begrijpelijk, want in feite geef je daarmee privacygevoelige data weg aan een derde partij. Ben je bang dat een cloudaanbieder met jouw online gegevens aan de haal gaat? HiDrive ondersteunt end-to-end versleuteling, waarbij alle data onleesbaar is voor derden. Alleen bezitters van een unieke code kunnen de gegevens ontsleutelen. Voor de activatie van end-to-end encryptie genereer je eerst een sleutel. Dat lukt eenvoudig met het Windows-programma van HiDrive. Datzelfde programma gebruik je om de gegevens op een andere machine te ontsleutelen. Als alternatief kun je hiervoor ook de Android- of iOS-app gebruiken. Met de smartphone-camera scan je dan een QR-code op het beeldscherm van de Windows-machine. Na opgave van het juiste wachtwoord open je de bestanden vervolgens op het mobiele apparaat. Een waarschuwing over end-to-end versleuteling is overigens wel op zijn plaats. Wie onverhoopt de unieke sleutel kwijtraakt, heeft op geen enkele wijze meer toegang tot versleutelde cloudmappen.

Activeer end-to-end versleuteling
door in het Windows-programma
een nieuwe sleutel aan te maken

APPARAATBACK-UP
Strato rolde onlangs zijn nieuwe functie apparaatback-up uit. Hiermee bewaar je in één klap een kopie van de belangrijkste toesteldata in de cloud. Kortom, een handige manier om foto’s, video’s, muziek, agenda-items en contacten van je smartphone, tablet of computer online op te slaan. Je vindt deze functie binnen de instellingen van het Windows-programma of de mobiele app. Nadat je aangeeft welke gegevens je wilt back-uppen, stel je een back-upplan in. Maak bijvoorbeeld iedere ochtend om negen uur een kopie. Gaat je computer of mobiele toestel onverhoopt stuk? Een apparaatback-up herstel je vliegensvlug naar een toestel dat wél functioneert. Het gebruikte mobiele besturingssysteem maakt hierbij niet uit. Een kopie van iPhone-gegevens herstel je bijvoorbeeld probleemloos naar een toestel met Android en vice versa. Handig voor het geval je van een iPhone overstapt naar een ander toestel! Een kopie van Windows-gegevens kun je helaas niet naar een mobiel herstellen. Gebruikers downloaden desgewenst wel een apparaatback-up vanaf de website van HiDrive.

2 STRATO HiDrive 2    3 STRATO HiDrive 2
 Je krijgt met de mobiele app toegang
tot versleutelde data via het scannen van een QR-code
 
  Geef aan welke gegevens je
in de apparaatback-up wilt betrekken

PAPIEREN DIGITALISEREN
4 STRATO HiDrive 2Zodra je de mobiele HiDrive-app installeert, beschik je automatisch over een slimme pdf-scanner. Maak met een smartphone een foto van een tijdschriftartikel, loonstrookje, kassabonnetje of menukaart en bewaar het als pdf-document in de cloud. Een groot voordeel is dat de pdf-scanner tekst herkent, zodat je gemakkelijk meerdere zinnen selecteert. Scan bijvoorbeeld een buitenlandse menukaart en haal de tekst van het pdf-document door een vertaal-app. Zo weet je zeker dat je het juiste gerecht bestelt. Ook voor administratiedoeleinden is de pdf-scanner uitermate geschikt, omdat je in rap tempo allerlei analoge gegevens digitaliseert.

 

 

 

De HiDrive-app helpt je om je papierwinkel te digitaliseren