Is het scherm van je iPhone 7 kapot of heeft deze krassen? Dan kun je hem ook zelf repareren via dit stappenplan en video.

Het scherm van moderne smartphones is kwetsbaar. Bij het laten vallen van een mobiele telefoon zal het scherm al snel een barst bevatten. Ook kunnen er krassen op het scherm ontstaan, wanneer je deze bijvoorbeeld in een tas met sleutels bewaart. Of wat te denken van de kleine zandkorrels in je broekzak, die voor lelijke krassen op het scherm kunnen zorgen? Mocht het display van je iPhone 7 ernstig beschadigd zijn, dan kun je een iPhone 7 schermreparatie uitvoeren. Voor het uitvoeren van een iPhone 7 schermreparatie kun je terecht bij de producent van je toestel of een lokale reparateur. Je kunt een dergelijke iPhone 7 schermreparatie ook zelf uitvoeren! Let wel, het uitvoeren van zo'n reparatie is geheel voor eigen risico. Hieronder vind je de beschrijving van wat je allemaal moet doen. Bovendien hebben we een handige video waar je goed kunt zien wat je allemaal moet doen om zelf een ander scherm erop te zetten.

Op internet zijn verschillende webwinkels te vinden, die reparatiesetjes voor je iPhone 7 aanbieden. Met deze reparatiesetjes is het uitvoeren van een iPhone 7 schermreparatie relatief eenvoudig en aanzienlijk goedkoper dan een reparatie bij een reparateur. In dit artikel beschrijven we stapsgewijs hoe een dergelijke reparatie kan worden uitgevoerd. De reparatie heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zal circa 30 tot 60 minuten duren.

Voorbereiding op je iPhone 7 reparatie
Voordat je aan de slag gaat met de iPhone 7 schermreparatie, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen aan te schaffen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verschillende kleine schroevendraaiers hebt, dat je een nieuw scherm hebt gekocht, enzovoorts. Ook een voorwerp met een scherpe punt en een pincet zijn onmisbaar om de iPhone 7 schermreparatie tot een goed einde te kunnen brengen. Bij de aanschaf van een nieuw scherm heb je de keuze uit een losse display en een display waarop verschillende onderdelen gemonteerd zijn. Denk aan de speaker, de frontcamera en het LCD beschermschild. Wij raden je aan om laatstgenoemde variant te kopen, om de reparatie makkelijker te maken.

Let op: het is erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de homesensor in je kapotte iPhone 7. De homesensor hoeft niet vervangen te worden, omdat de Touch ID-functie in dat geval niet meer zou werken.

iPhone 7 schermreparatie: stappenplan
Nu je over de benodigde materialen beschikt om te starten met de iPhone 7 schermreparatie, kunnen we beginnen met de eerste stappen. Onderstaand wordt op een logische, stapsgewijze manier uitgelegd hoe onderdelen moeten worden losgehaald om een nieuw iPhone 7 scherm te kunnen plaatsen. Voer de stappen rustig en nauwkeurig uit, om onnodige schade aan andere onderdelen te voorkomen.

Stap 1: losschroeven van het scherm
Om het scherm op een later moment los te kunnen halen, dien je de twee 3.4 mm Pentalobe-schroeven aan de onderzijde (weerszijden van de oplaadconnector) los te schroeven. Deze stap mag pas worden uitgevoerd op het moment dat je batterij voor niet meer dan 25% is opgeladen. Mocht dit wel zo zijn, dan zou de batterij in brand kunnen vliegen of zelfs kunnen exploderen. Zet je telefoon altijd uit, voordat je een iPhone 7 schermreparatie uitvoert.
Door de onderzijde van de iPhone 7 gedurende een minuut op te warmen met een föhn, wordt het straks makkelijker om onderdelen te ontkoppelen.

Stap 2: het scherm omhoog wippen
In deze tweede stap heb je een zuignap met een ringetje nodig, die je op het scherm kunt vastzetten. Mocht je scherm grote barsten bevatten, dan is het raadzaam om eerst doorzichtig tape over je scherm te plakken. Op deze manier weet je deze dat de stukjes glas bij elkaar blijven, wat lichamelijk letsel tegengaat. De zuignap kun je vervolgens op de tape bevestigen om het scherm heel voorzichtig omhoog te kunnen wippen. Maak hierbij gebruik van een plastic stokje, waarmee je nauwkeurig onder het scherm door kunt gaan om deze los te krijgen van de behuizing. Doe dit vervolgens ook aan de zijkanten van de iPhone 7, tot het midden van het toestel.
Het is in de eerste stappen belangrijk dat de onderzijde van het toestel iets omhoog is gekomen, zodat verschillende onderdelen onder de onderzijde van het scherm losgehaald kunnen worden. Trek het scherm nooit in een keer los, omdat je hierbij onderdelen zal beschadigen. Aangeraden wordt om de hoek tussen het scherm en behuizing nooit groter dan 10 graden te maken bij deze eerste stappen.

Stap 3: de bovenzijde van het scherm loshalen
Met een plastic flippertje, dat je eventueel zelf zou kunnen maken van de deksel van een boterkuipje, kun je vervolgens rustig langs de bovenzijde van het toestel gaan. Pas op dat je dit niet te snel doet, waant dan zou je onderdelen van het toestel kunnen beschadigen. Nu ook de bovenzijde los is, kun je het scherm naar rechts toe openen. Doe dit voorzichtig, waarbij je goed moet letten op punten waar het scherm mogelijk nog vastzit aan de behuizing.

Tip: laat het scherm in een hoek van 90 graden tegen iets leunen wat rechtop staat tijdens het uitvoeren van de volgende stappen. Denk aan de doos van je iPhone, waaraan je het scherm met een elastiek kunt vastzetten.

Stap 4: onderdelen aan de onderzijde ontkoppelen
Nu het scherm geopend is, kunnen we beginnen aan het ontkoppelen van verschillende onderdelen in de behuizing van de iPhone. Begin hierbij met het loshalen van de batterijconnector aan het moederbord van het toestel. Dit doe je door de drie 1.2 mm tri-point Y000-schroeven en de ene 2.4 mm ti-point Y000-schroef los te schroeven. Haal het aluminium beschermkapje weg met een pincet en probeer de connector tussen de batterij en het moederbord voorzichtig los te halen met een voorwerp met een scherp punt.
Ook de twee connectoren van het scherm, die aan het moederbord van het toestel gekoppeld zijn, kun je hier loshalen. Doe dit met je nagel of een zijde van de pincet, waarbij je op moet passen dat het moederbord niet beschadigd wordt.

Stap 5: bovenzijde van het scherm ontkoppelen
Nu de connectoren aan de onderzijde van het scherm ontkoppeld zijn met het moederbord, is het zaak om de bovenzijde van het scherm te ontkoppelen. Doe dit door de twee 1.3 mm Phillips-schroeven los te draaien en het aluminium beschermplaatje te verwijderen. Achter dit plaatje kun je de sensor van het scherm loshalen van het moederbord. Het scherm zou nu los moeten zitten en kan verwijderd worden.

Stap 6: homesensor uit het scherm verwijderen
Tot slot is het belangrijk dat je de homesensor uit het kapotte iPhone 7 scherm verwijderd. Dit doe je door de ene 1.1 mm tri-point Y000-schroef en de drie 1.3 mm tri-point Y000-schroeven los te halen op het oude scherm. Haal het aluminium beschermkapje over de homesensor weg en haal je kabel naar de homesensor voorzichtig los van het scherm. Zorg dat de kabel en connector hierbij niet beschadigd worden, om te voorkomen dat er een onherstelbare schade ontstaat.

Pak de föhn nogmaals en verwarm de zichtbare onderdelen op het scherm, zodat je de connector makkelijker omhoog kunt duwen. Het omhoogduwen van deze connector is een zeer nauwkeurig klusje, waarbij de kans op schade aan de onderdelen van de homesensor groot is. Neem je tijd en verwarm deze onderdelen waar nodig meerdere keren.
Met het plastic flippertje dat we tijdens een eerdere stap gebruikt hebben, kun je nu de homesensor heel voorzichtig loshalen. Eventueel kun je heel lichtjes aan de voorzijde van het scherm op de homesensor duwen, om deze makkelijker van het kapotte scherm te kunnen scheiden.

Stap 7: het nieuwe scherm plaatsen
Nu het oude scherm verwijderd is en alle belangrijke onderdelen losgehaald zijn, is het zaak om de iPhone 7 schermreparatie af te ronden. Dit doe je door de reeds uitgevoerde stappen in omgekeerde volgorde uit te voeren bij het plaatsen van het nieuwe scherm. Zorg er hierbij voor dat de homesensor eerst in het scherm geplaatst wordt, alvorens het scherm in de behuizing van het toestel bevestigd wordt.

Klaar? Test je telefoon nog even!
Wanneer de iPhone 7 schermreparatie volledig is uitgevoerd, kun je de iPhone 7 inschakelen. Voel voor het inschakelen van het toestel eerst of de homesensor goed vastzit en of er niets te horen is als je het toestel voorzichtig schudt. Dit zou erop kunnen duiden dat er mogelijk onderdelen loszitten aan de binnenzijde van het toestel. Schakel het toestel na een iPhone 7 schermreparatie eerst in, voordat je deze aan de lader legt. Zo weet je zeker dat het toestel naar behoren werkt en de iPhone 7 schermreparatie succesvol uitgevoerd is.

Met dank aan www.phonegigant.nl