Waar ChatGPT van alles met teksten kan, doet Midjourney dat met foto's. Die AI kan je zelfs laten zien hoe je kinderen eruit komen te zien – en dat werkt verassend goed

Onder redactie van Megan van der Wagt en Rob Coenraads


Afbeelding1 bewerkt 2aMidjourney is misschien wel de meest geavanceerde foto-AI tot nu toe. Je hoeft er alleen een beschrijving van een foto of kunstwerk bij in te vullen, en binnen een halve minuut wordt de afbeelding gemaakt.Het eindresultaat ziet er vaak erg indrukwekkend uit.
Eén van de leukste exclusieve functies van Midjourney is Blend. Daarmee mixt de AI twee foto's met elkaar. Heb je bijvoorbeeld een foto van je hond en een foto van een alpaca, dan kan Midjourney daar een ontzettend schattige (en maffe) mashup van maken.

Maar de functie gaat nog een stuk verder. Combineer je foto van jezelf met eentje van je partner, dan krijg je een beeld van hoe jullie kinderen eruit kunnen komen te zien.

Blend-functie

  1. Open Midjourney
  2. Open één van de newcomer rooms en voer als opdracht /blend in
  3.  Druk op de spatiebalk, en je kunt twee plaatjes verslepen naar het venster. Sleep naar het ene vak een foto van jezelf, en naar het andere vak een foto van je partner. Druk op verzenden

Afbeelding2 bewerkt 2

Na een tijdje verschijnt jullie mix in de lange lijst aan gegeneerde plaatjes. De mix is dan nog wel volwassen. Dat komt omdat er alleen twee afbeeldingen van volwassenen gecombineerd zijn. Met de volgende stappen maak je er – wederom met Midjourney – een kind van:

  1. Je ziet vier varianten van de mix – kies er een uit. Met de U-knoppen maak je vervolgens een scherpere versie ervan (U1 is linksboven, U2 is rechtsboven, et cetera).
  2. Klik de scherpere versie aan, kies Open in browser en kopieer de link bovenaan in beeld.
  3. Voer dan een nieuwe opdracht in: /imagine met daarachter de zojuist gekopieerde link. Zet er vervolgens baby, child of iets soortgelijks achter. Je krijgt dan te zien hoe jullie mashup er als kind uit zou zien.