AVM lanceert de gratis FRITZ!OS 7.80 glasvezelupdate voor vier FRITZ!Box-modellen: FRITZ!Box 5590 Fiber, 5530 Fiber, 7590 AX en 7530 AX. Deze update zorgt voor meer transparantie en maakt de initiële installatie op een glasvezelverbinding eenvoudiger. Daarnaast kondigt AVM ook de lancering van de FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set aan, waardoor ook de slecht bereikbare plekken in huis razendsnel internet hebben.

AVM wil met de FRITZ!OS-update voor een innovatief glasvezeloverzicht en een makkelijke installatie zorgen en breidt met de FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set het thuisnetwerk uit.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

 FritzOS 7.80 met Fritzbox

FRITZ!OS 7.80 in één oogopslag

Nieuwigheden voor de FRITZ!Box 5590 Fiber en 5530 Fiber
De FRITZ!Box 5590 Fiber en 5530 Fiber sluit je direct aan op je glasvezelverbinding. Zo haal je het maximale uit elke glasvezelkabel. Ze worden geleverd met een geïntegreerde glasvezelmodem, waardoor de noodzaak voor een extra modem wegvalt. Met FRITZ!OS 7.80 krijgen de twee modellen een nieuw overzicht van de glasvezelverbinding in de gebruikersinterface. Hierdoor kunnen gebruikers in één opslag belangrijke informatie over hun aansluiting, de snelheid, het type verbinding en de kwaliteit van de verbinding zien. Met FRITZ!Box Fiber-modellen kunnen gebruikers optimaal profiteren van de glasvezelkabel - allemaal op een energiezuinige manier en met één enkel apparaat.

Innovaties voor de FRITZ!Box 7590 AX & 7530 AX
Ook de populaire modellen FRITZ!Box 7590 AX en 7530 AX krijgen nieuwe functies voor de glasvezelaansluiting. Bij het overschakelen van DSL naar glasvezel kan de bestaande FRITZ!Box gewoon met een extra glasvezelmodem gebruikt blijven worden, gaat het instellen heel gemakkelijk en krijg je meer hulp voor een soepele eerste installatie bij verschillende aanbieders. Ondertussen hebben ruim zes miljoen huishouden in Nederland al een glasvezelaansluiting. Glasvezel biedt een hoge snelheid, lage latentie en is praktisch immuun voor interferentie.

FRITZ!Box - eerste configuratie met MyFRITZ!App
Met FRITZ!OS 7.80 bereidt AVM ook de vier FRITZ!Box-modellen voor op de configuratiewizard van MyFRITZ!App, die binnenkort beschikbaar is voor iOS en Android. De MyFRITZ!App maakt het mogelijk om een nieuwe FRITZ!Box snel en intuïtief via een smartphone of tablet op een glasvezel- en DSL-verbinding in te stellen. Tijdens deze configuratie leidt de app de gebruiker stap voor stap door de installatie. De app geeft ook handige tips over de Wi-Fi-gasttoegang, ouderlijk toezicht en nog veel meer.

FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set
Met de nieuwe FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN Set, bestaande uit de FRITZ!Powerline 1240 AX en 1210, heb je via het stopcontact in elke hoek van je huis toegang tot je thuisnetwerk – met gigabitsnelheden en Wi-Fi 6. FRITZ!Powerline brengt je thuisnetwerk via het stopcontact naar elke plek waar technologieën als Wi-Fi of een standaard LAN-aansluiting geen uitkomst bieden. De Powerline Set brengt gegevens naar hun bestemming via het elektriciteitsnet met snelheden tot wel 1.200 Mbit/s en via Wi-Fi 6 op 2,4 GHz met snelheden tot 600 Mbit/s, waardoor je ook op de slecht bereikbare plaatsen in huis razendsnel internet hebt.

FRITZPowerline 1240 AX WLAN Set