Square Enix heeft het eerste deel uitgebracht van een tweedelige demo voor Final Fantasy VII Rebirth. In het eerste deel van de demo kunnen spelers het eerste hoofdstuk spelen van de game die is verkozen tot most anticipated game of 2024. Bovendien een nieuwe trailer en meer details van Final Fantasy VII Rebirth.

Square Enix kondigt van Final Fantasy VII Rebirth een tweedelige demo aan, een nieuwe trailer en er worden meer details onthuld voor ‘most anticipated game of 2024’. Op 21 februari verschijnt het tweede deel van de demo, die spelers laat kennismaken met de uitgestrekte wereld van deze RPG die op 29 februari exclusief voor PlayStation5 (PS5) verschijnt. Het nieuws werd onthuld tijdens de Sony Interactive Entertainments State of Play-uitzending.

Download hier de gratis Final Fantasy VII Rebirth-demo.
Bekijk hier de Final Fantasy VII Rebirth Trailer.
Bekijk hier de Final Fantasy VII Rebirth gameplay-video van 10 minuten.

Grote verrassing

De grote verrassing van de State of Play-uitzending was de release van de demo en de Final Trailer, die een boeiende blik biedt op het legendarische avontuur dat spelers te wachten staat. In de trailer zie je hoe de helden Sephiroth achtervolgen, en welke uitdagingen ze moeten overwinnen om de planeet van de machines te redden. In de demo verschijnen adembenemende landschappen en opnieuw vormgegeven locaties, zoals de Temple of the Ancients, talloze minigames zoals 3D Brawler, Chocobo Racing en G-Bike, en de terugkeer van geliefde personages, zoals de SOLDIER-held Zack Fair, de spontane Turk Reno en Roche, de sensatiezoekende SOLDIER 3e klasse. Daarnaast werd tijdens het evenement het spannende gevechtssysteem getoond, met nieuwe Synergy Abilities en de veelgeprezen combinatie van realtime-actie met strategische commando's.

De “Fall of a Hero in Nibelheim”-demo bevat een uitgebreide flashback-sectie, waarin Cloud Strife terugdenkt aan een eerdere missie in zijn carrière als SOLDIER – “het Nibelheim-incident.” Deze missie vindt vijf jaar eerder plaats, voorafgaand aan de ontwikkelingen in de game. Kruip in de huid van een jongere versie van hoofdpersoon Cloud Strife en de legendarische Sephiroth terwijl deze twee SOLDIER-eenheden de plotselinge verschijning van monsters in de bergen boven Clouds geboorteplaats onderzoeken. Daarbij stuiten ze op een duistere waarheid, die de loop van hun levens en het lot van de planeet voor altijd zal veranderen.

Wanneer spelers de “Fall of a Hero in Nibelheim”-content hebben voltooid, krijgt de demo op 21 februari een update die de deur opent naar een andere speelbare sectie, getiteld “Dawn of a New Era in Junon.” In deze preview-sectie, die speciaal voor de demo is gemaakt, kunnen spelers rond de havenstad Junon een klein stukje verkennen van de gigantische wereld in de game. Aangezien het Junon-gebied in de demo is aangepast om de content compacter te maken, kunnen in de demo gemaakte vorderingen niet worden overgezet naar de volledige game. De demo biedt spelers wel de kans om alvast vertrouwd te raken met nieuwe vormen van verkenning, nieuwe synergy-aanvallen en hoe ze door de te vechten de relaties tussen personages kunnen versterken.

Spelers met opgeslagen gegevens van de demo, ontvangen in de volledige versie twee beloningen: de Kupo Charm en de Survival Set. Deze spelers kunnen ook de secties overslaan die ze al speelden in de “Fall of a Hero in Nibelheim”-demo. Om deze voordelen te ontvangen, moeten spelers zorgen dat hun game is geüpdatet naar de nieuwste versie.

Nieuwe info en gameplaybeelden Final Fantasy VII Rebirth

De volledige State of Play-presentatie leverde een schat aan nieuwe informatie en gameplaybeelden. Zo werden de gevarieerde, onderling verbonden regio's van het spel weergegeven op de uitgezoomde wereldkaart. In die uitgestrekte wereld kunnen spelers, reizend met chocobo's, het Tiny Bronco-vliegtuig en de woestijnbuggy, op zoek gaan naar verborgen schatten, mysterieuze anomalieën, Combat Assignments, minigames en zijmissies, de zogenaamde Odd Jobs. Zijmissies, dialoogkeuzes en gevechten versterken de banden tussen groepsleden en beïnvloeden de scènes die tijdens het spel getoond worden. Bekijk de volledige uitzending voor meer informatie over de vaardigheden van personages, een soundtrack met meer dan 400 nummers, de verschillende features van de Graphics Mode en Performance Mode en nog veel meer.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Final Fantasy VII Rebirth werd tijdens de Game Awards verkozen tot ‘most anticipated game of 2024’ en levert het nieuwe verhaal in het veelgeprezen remake-project van Final Fantasy VII Rebirth. In dit op zichzelf staande avontuur ontsnappen Cloud, Tifa, Barret, Aerith en Red XIII uit de dystopische stad Midgar om de wijde wereld in te trekken. Om jacht te maken op Sephiroth, een angstaanjagende figuur uit Clouds verleden die over de planeet wil heersen, moeten deze onwaarschijnlijke helden hun krachten bundelen met nieuwe metgezellen, zoals de geestdriftige ninja-agent Yuffie en de slimme, katvormige robot Cait Sith. Ga samen met deze personages de strijd aan om hun lot te bepalen. Verken klassieke omgevingen die tot nieuw leven zijn gewekt met vele details. Geniet van tientallen uren aan zijmissies, jachtpartijen, mini-games en rijke verhalen over de mensen en culturen op de planeet.

Meer Final Fantasy VII 

Na het spelen van de demo kunnen spelers die meer Final Fantasy VII-content verlangen aan de slag met Final Fantasy VII Ever Crisis, de populaire mobiele RPG die meer dan 7 miljoen keer is gedownload. Deze game is gratis te downloaden via de App Store, Google Play of STEAM. In Final Fantasy VII Ever Crisis verkennen spelers de belangrijkste verhalende elementen van de Final Fantasy VII-tijdlijn, waaronder zowel de gebeurtenissen uit de originele game als nieuwe verhalende elementen die zijn geschreven door Kazushige Nojima die het verhaal en scenario van Final Fantasy VII Rebirth schreef.

Final Fantasy VII Rebirth is het vervolg op het eerste deel in de trilogie Final Fantasy VII Remake dat in 2020 verscheen en wereldwijd werd geprezen door pers en spelers. De game kreeg meer dan 20 perfecte scores in de media en werd geselecteerd als een PlayStation “Editor’s Choice”. Final Fantasy VII Remake werd de bestverkochte digitale release op een PlayStation-platform in de geschiedenis van SQUARE ENIX, met meer dan 7 miljoen verscheepte eenheden en digitale verkopen.

Final Fantasy VII Rebirth verschijnt voor de PS5-console op 29 februari 2024. Ga voor meer info naar https://ffvii.square-enix-games.com/games/rebirth/.

Final Fantasy VII