De Microsoft CoPilot beschikt naast de gratis chatbot GPT-4 en Dall-E3 ook over nieuwe invoegtoepassingen zoals Suno. Hiermee kun je heel snel een liedje schrijven en opnemen, bijvoorbeeld deze carnavalskraker.

Bert van Dijk

In PC-Active 334 lees je in het artikel CoPilot voor iPhone en Android wat je allemaal hiermee kunt. Hij beschikt namelijk over de gratis chatbot GPT-4 en de afbeeldingengenerator Dall-E3 en is hij er nu ook voor de iPhone en Android-toestellen. Een leuke aanvulling op dit Microsoft Copilot-artikel zijn de nieuwe invoegtoepassingen zoals Suno die heel snel een nieuw liedje schrijft en opneemt.

Suno gebruiken
Je moet daarvoor wel eerst ingelogd zijn. Dit kan met een account van Microsoft, maar ook door het opgeven van bijvoorbeeld een iCloud-mailadres en een wachtwoord. Nadat je via het plusje een nieuw onderwerp hebt geopend, kun je rechtsboven via Invoegtoepasssingen helemaal onderaan Suno aanzetten. Via het aanklikken van de gebruiksvoorwaarden kun je na enig scrollen rechtsboven klikken op Maak een song. En na het intypen van de regel Maak een carnavalskraker over Covid ontving ik eigenlijk heel snel dit lekker in het gehoor liggende carnavalsnummer. Je kunt het ook hier beluisteren en door op onderstaande afbeelding te klikken.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Feest in Quarantaine


(Te) succesvol?
Na vier complete liedjes ontving ik echter alleen nog maar teksten. Mogelijk is in korte tijd de Suno-dienst een beetje te populair geworden. Verder moet je een succesvol aangemaakt liedje snel delen, want later lukte dit niet meer met een ander nummer.

Online bijeenkomst Microsoft CoPilot, ChatGPT en verschil Apple Vision Pro-bril en Meta Quest 3-bril
Wil je meer tips over het gebruik van de Microsoft Copilot-app en ben je lid van HCC!apple? Dan kun je je nog aanmelden voor deze online bijeenkomst op 20 februari a.s. Je hoort dan ook de verschillen met ChatGPT en waarin de nieuwe Apple Vision Pro-bril verschilt met de veel goedkopere Meta Quest 3-bril.