Amazfit en wereldrecord marathonloper Kelvin Kiptum gaan een samenwerking aan. Zo maakt Kelvin Kiptum gebruik van de Amazfit Cheetah Pro en Amazfit Helio Ring voor zijn trainingen en wedstrijden op jacht naar een nieuw wereldrecord en olympisch goud.

Amazfit is een wereldwijd merk voor slimme wearables en heeft een samenwerking aangekondigd met Kelvin Kiptum, de wereldrecordhouder marathon voor mannen. Hij heeft als enige atleet een marathon voltooid in minder dan twee uur en één minuut. Als ambassadeur voor Amazfit zal Kiptum de Amazfit Cheetah Pro gebruiken om zijn trainingen en wedstrijden te managen, en de Amazfit Helio Ring om zijn herstel te optimaliseren, voorafgaand aan de marathonwedstrijden in Rotterdam en Parijs.

Amazfit Cheetah Pro
Om hem te helpen bij zijn voorbereiding, zal Kelvin de Amazfit Cheetah Pro dragen. Dit gespecialiseerde hardloophorloge is uitgerust met de MaxTrack dual-band circulair gepolariseerde GPS-antenne. Die is getest om 99,5% van de nauwkeurigheid van een professionele GPS-locator te bereiken, samen met de innovatieve Zepp Coach. Dit is een AI-oplossing die op maat gemaakte plannen en begeleiding genereert voor atleten die zich in optimale conditie willen voorbereiden op marathons. Deze geavanceerde technologie zal Kelvin Kiptum ondersteunen bij het aanscherpen van specifieke details van zijn training.

Amazfit Helio Ring
Omdat dit partnerschap ook doorloopt buiten het parcours, gebruikt Kiptum ook de onlangs aangekondigde Amazfit Helio Ring om controle te krijgen over zijn herstel. Zo verkrijgt hij een diepgaande analyse van zijn slaapkwaliteit, mentale en fysieke paraatheid en emotionele toestand, mogelijk gemaakt door de BioTracker- en EDA-sensoren van de slimme ring. Amazfit verwacht overigens geen problemen te krijgen zoals Apple dat nu ondervindt met zijn Watch op het gebied van patenten, omdat ze alles zelf in huis maken.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Amazfit Helio Ring

Kelvin Kiptum zelf
Kelvin Kiptum zelf deelt zijn opwinding over de samenwerking en zegt: "Samenwerken met Amazfit voor deze baanbrekende reis is echt spannend. De Amazfit Cheetah Pro is een integraal onderdeel van mijn trainingsregime geworden. Terwijl ik ernaar streef om de 2-uurs grens te doorbreken in Rotterdam en voor goud ga op de Spelen in Parijs, ben ik ervan overtuigd dat Amazfit mijn ultieme bondgenoot zal zijn in het verleggen van de grenzen van het menselijk potentieel. Samen zijn we klaar om te herdefiniëren wat mogelijk is."
.
Prijs en beschikbaarheid
De Amazfit Cheetah Pro is verkrijgbaar bij Amazfit.com en geselecteerde retailers wereldwijd. De Amazfit Helio-ring wordt in april in de VS uitgebracht.

Amazfit Kelvin Kiptum persconf