Apple Music heeft Collaborative Playlists geïntroduceerd met nieuwe functies zoals samen aan afspeellijsten werken en reageren op nummers met emoji's. Bovendien zijn er veel extra functies en verbeteringen uitgebracht met iOS 17, zoals SharePlay, Now Playing, Song Credits en Crossfade tussen nummers.

Met Collaborative Playlists introduceert Apple Music nieuwe functies, zoals het helpen van muziekfans meer te leren over wie hun favoriete muziek heeft gemaakt tot visuele verbeteringen. Tevens zijn er veel extra functies en verbeteringen uitgebracht met iOS 17, zoals Now Playing, Song Credits en Crossfade tussen nummers.

Werk samen aan afspeellijsten en reageer op nummers met emoji's. Apple Music-abonnees kunnen samenwerken aan afspeellijsten met familie en vrienden. Gebruikers kunnen elkaar uitnodigen om nummers te selecteren en te bewerken, en zelfs emoji-reacties toe te voegen aan specifieke nummers. Hier is een leuke video waarin Ebro Darden, Nadeska Alexis en LowKey van Apple Music Radio laten zien hoe het werkt.

Extra functies en verbeteringen uitgebracht met iOS 17
- Draag bij aan wat er in de auto gebeurt met SharePlay. Apple Music brengt SharePlay naar de auto, zodat iedereen gemakkelijk kan kiezen wat er wordt afgespeeld. Wanneer gebruikers in een auto zitten en naar Apple Music luisteren, zullen andere vertrouwde iPhone-apparaten automatisch voorstellen om deel te nemen aan de sessie. Luisteraars kunnen de muziek vanaf hun eigen apparaten bedienen, zelfs als ze geen Apple Music-abonnement hebben.
- Maak jouw Apple Music Sing-ervaring nog meeslepender met Continuity Camera. Met Apple Music Sing en Continuity Camera kunnen gebruikers zichzelf op het scherm zien en geheel nieuwe camerafilters toepassen terwijl ze meezingen met de tekst van hun favoriete nummers.
- Markeer en vind eenvoudig favoriete nummers. Gebruikers kunnen nummers nu als favoriet markeren en ze allemaal in één nieuwe afspeellijst vinden, zodat ze ze snel opnieuw kunnen bekijken.
- Voeg nog meer toe aan Favoriet. Apple Music-gebruikers kunnen ook hun favoriete albums, afspeellijsten en artiesten selecteren. Al hun favoriete muziek wordt automatisch aan hun bibliotheek toegevoegd en verbetert hun aanbevelingen.
- Personaliseer afspeellijsten met albumhoezen. Bij het maken van een afspeellijst of het bijwerken van een oudere afspeellijst kunnen gebruikers kiezen uit nieuwe omslagsjablonen. Terwijl ze muziek aan de afspeellijst toevoegen, worden de kleuren in de sjabloon bijgewerkt om de muziek in de afspeellijst weer te geven.
- Vind nieuwe muziekinspiratie met voorgestelde nummers. Apple Music maakt het gemakkelijker dan ooit om afspeellijsten van gebruikers aan te maken en bij te werken met voorgestelde nummers. Onderaan elke playlist staan vijf nummers die passen bij de sfeer van de playlist die ze maken. Bekijk een voorbeeld van de voorgestelde nummers of vernieuw om nieuwe suggesties te krijgen.
- Geniet van bewegende beelden in Now Playing. Albumhoezen verschijnen nu op volledig scherm in de muziekspeler, inclusief beweging indien beschikbaar, waardoor een nog meeslependere afspeelervaring ontstaat waarin de favoriete artiesten van de gebruiker worden getoond.
- Ontdek de artiesten achter favoriete nummers met Song Credits. Muziekfans kunnen uitgebreide gegevens bekijken over de artiesten die hebben bijgedragen aan hun favoriete nummers, inclusief hun rollen en de instrumenten die ze hebben gespeeld.
- Crossfade tussen nummers. Nu kunnen gebruikers een soepele, ononderbroken afspeelervaring ervaren in Apple Music. Nummers vervagen terwijl het vorige nummer verdwijnt, waardoor een continue mix van hun favoriete muziek ontstaat.
- Voeg Apple Music-widgets toe aan het startscherm. Gebruikers kunnen nu rechtstreeks vanaf het startscherm beginnen met luisteren. Ze kunnen ook kiezen uit nieuwe widgets, zoals gepersonaliseerde topkeuzes, zien waar vrienden naar luisteren, duiken in aanbevolen nieuwe releases of naar muziek uit toplijsten luisteren.

Beschikbaarheid
iOS 17.3 is een gratis software-update die vanaf vandaag beschikbaar is voor iPhone Xs en hoger. Ga voor meer informatie naar apple.com/ios/ios-17. Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's, talen of op alle iPhone-modellen beschikbaar. Ga voor meer informatie over beschikbaarheid naar apple.com/ios/feature-availability