Het netwerk is het hart van elke onderneming. Lees hier wat ervaren specialisten precies vertellen wat jouw bedrijf nodig heeft om te voorkomen dat overal kabels lopen en niet meer duidelijk is waar de oorzaak van een eventuele storing gevonden kan worden.

Zoals gezegd is het netwerk het hart van elke onderneming.Hoe groter je bedrijf wordt en hoe meer mensen je in dienst hebt, des te meer aansluitingen er volgen. Met alle kabels kan het echter een wirwar worden en zal niet direct meer duidelijk zijn welke kabels naar welke laptop of desktop lopen. Om dit te voorkomen heb je oplossingen nodig, die orde in de chaos brengen. Het is precies voor dit doeleinde dat serverkasten en patchkasten zijn uitgevonden. Met deze netwerkoplossing komen op effectieve wijze internetverbindingen tot stand en heb je geen last van kabels. Er zijn verschillende soorten netwerkkasten en patchkasten, waaruit een keuze kan worden gemaakt. Ervaren specialisten weten precies wat jouw bedrijf nodig heeft om te voorkomen dat overal kabels lopen en niet meer duidelijk is waar de oorzaak van een eventuele storing gevonden kan worden.

Serverkast 19 inch
Een serverkast of patchkast is een metalen kast waarin alle netwerkkabels van verschillende aansluitingen samenkomen. Patch betekent zoveel als verbinding maken en dat is precies waar een dergelijke kast bij helpt. Naast enkel de kabels die hierin samenkomen, kun je ook aanvullende benodigdheden voor een aansluiting hierin opslaan. Denk hierbij aan de server of apparatuur voor internet- en telefoonverkeer. In dat geval wordt een patchkast een serverkast. Serverkasten zijn in verschillende maten verkrijgbaar, waaronder een serverkast van 19 inch. Deze profielen hebben betrekking op de afstand van 19 inch, ofwel 48,26 cm. Door middel van een 19 inch montage, worden netwerkapparatuur en accessoires gemonteerd met behulp van kooimoeren.

Netwerkkast plaatsen
Als bedrijf wil je beschikken over een netwerk dat overzichtelijk is. Daarnaast moet je erop kunnen vertrouwen dat het beschikbaar blijft en gemakkelijk te onderhouden is wanneer storingen zich voordoen. Met een netwerkkast worden alle kabels eenvoudig samengebracht, waardoor je precies ziet welke kabels naar welke desktop met internetaansluiting loopt. In een netwerkkast berg je veilig de server, patchpanel, switch en router op en zorg je ervoor dat alle apparaten goed bereikbaar zijn. Je wilt voorkomen dat je door verschillende lange kabels het overzicht kwijt bent en moeilijk te traceren is, waar een storing plaatsvindt om verholpen te worden. Een goede netwerkkast sluit optimaal aan bij je bedrijfsnetwerk en biedt bescherming voor alle apparatuur waarmee gewerkt wordt.

Netwerk- of serverkasten bestellen
Via DSIT kun je heel eenvoudig verschillende serverkasten of netwerkkasten bestellen. Er wordt direct een afspraak gemaakt voor het plaatsen van deze netwerkoplossingen, zodat je snel overzicht krijgt en chaos wordt verholpen. Er zijn verschillende soorten netwerk- en serverkasten, kabels en panelen waaruit je kunt kiezen. Alles wordt direct uit voorraad geleverd, zodat je snel geholpen bent. Productspecialisten adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden, zodat de juiste netwerkkasten worden gevonden voor jouw specifieke behoefte. Alle hulp wordt geboden om een succesvol en betrouwbaar netwerk samen te stellen. Netwerk- en serverkasten zijn naar wensen aan te passen, zodat deze geheel functioneel zijn voor jouw onderneming en bieden een uitstekende oplossing bij netwerkproblemen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met patchkast.nl