Huawei levert vaak mooie en kwalitatief uitstekende producten en dat geldt ook zeker voor de nieuwe serie Huawei Watch GT 4 smartwatches met uniek ontwerp en verbeterde gezondheidsmetingen. Lees hier de review van de Huawei GT 4 41 mm in de licht gouden versie.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Huawei heeft een nieuwe serie slimme roestvrijstalen GT 4-horloges uitgebracht, als opvolger van de Huawei GT 3. Deze nieuwe serie bestaat uit 4 modellen met een zakelijke of stoere uitstraling en 46mm doorsnede en 3 modellen met een luxe elegante uitstraling met een doorsnede van 41 mm. Naast een nieuw modieuzer ontwerp zijn er vele verbeterpunten doorgevoerd. Alle horloges zijn compatibel met Android en iOS.

Uitvoeringen
De uitstraling van een horloge is heel wat waard en voor iedereen is er in deze serie wel een aansprekend model beschikbaar. De 46mm-varianten hebben een achthoekig ontwerp en zijn leverbaar in vier verschillende varianten. Het heldere Amoled-scherm meet 1,43 inch met 466 x 466 pixels. De drie 41mm modellen hebben een ronde goudkleurig kast met een witte, licht gouden of zilveren band. Het scherm is hierbij 1,32 inch, ook met 466 x 466 pixels. De wijzerplaat, er zijn er vele duizenden en ook als Always On Display, is naar eigen smaak aan te passen. Wijzerplaten zijn desgewenst ook zelf aan te maken met een scala aan mogelijkheden. Het gewicht is zo’n 48 gram voor het 46mm model en 37 gram voor het 41mm model; dit laatste model is bedoeld voor een kleinere polsomvang tot 19 cm.

Kenmerken
De besturing van de horloges is identiek en alle smartwatches zijn voorzien van HarmonyOS 4.0. Via bluetooth worden gegevens met je telefoon en de Huawei Health-app uitgewisseld. De 46mm variant beschikt over een batterij die tot 14 dagen meegaat en tot 7 dagen bij de 41mm variant. Een wereld van verschil vergeleken met de Samsung Watch6 die je elke dag moet opladen! Als er intensief gebruik van gemaakt wordt, zoals bij sport, dan ligt de batterijduur bij de Watch GT 4’s op ongeveer de helft. Always on zal de gebruiksduur verder verminderen tot respectievelijk 4 en 2 dagen.
Er wordt een draadloze QI-lader meegeleverd en daarmee is na ongeveer 1,5 uur de batterijaccu weer vol. De waterbestendigheid is 5 ATM en daarmee ook geschikt voor zwemmen, terwijl de IP-classificatie 68 is. NFC, microfoon, luidspreker en vele sensoren waaronder snelheid, gyroscoop, magneto, optische hart, barometer en temperatuur zijn geïntegreerd. De sensoren kunnen via de app worden geactiveerd.

Optimalisaties
De GPS is geoptimaliseerd met meerdere antennes en ondersteunt tot 5 systemen. Activity Rings 2.0 houdt bewegingen, oefeningen en slaap bij, terwijl Calorie Management een overzicht geeft van de calorie-inname. De hartslagmonitoring is verbeterd met de TruSeen 5.5+ hartslagmeter. Er kan een community aangemaakt worden, zodat familieleden bijvoorbeeld een alarm kunnen krijgen als een familielid aandacht nodig heeft. Er is nu ook een speciale agenda voor vrouwen. Daarnaast zijn er nog vele andere verbeterpunten die de kwaliteit van meten optimaliseren en weergeven via een gerestylede Health-app.

Gebruik
Voor testen hadden we de beschikking over het 41mm model in Licht Goud. Het is comfortabel te dragen en eenvoudig te bedienen via de draaibare Home-drukknop rechtsboven en de Side-drukknop rechtsonder. Je krijgt daarmee zicht op de wijzerplaat en vervolgens de aanwezige apps. Je kunt van alles instellen, oefeningen uitvoeren, calorieën tracken, ademhaling tijdens slaap bewaken en nog veel meer dat we niet allemaal kunnen beschrijven. Het werkt snel en de gegenereerde resultaten zien er goed uit.

Conclusie
De uitstraling van deze serie horloges is uniek, er is veel functionaliteit, de metingen zijn verbeterd en de batterijduur is top. Als je uit bent op een mooi kwalitatief ontwerp voor een smartwatch, dan is dit horloge een aanrader. 

(artikel gaat verder onder de arfbeelding)

Huawei Watch GT 4 41 mm

De Huawei Watch GT 4 met de 3 41mm modellen met rechts de versie in licht goud

4 sterren

HUAWEI Watch GT4 licht goud 41 mm
Adviesprijs: € 299,99
Waardering: ****

Pluspunten
+ diverse modellen met luxe uitstraling en top afwerking
+ geweldige batterijduur
+ rijke functionaliteit en verbeterde metingen

Minpunten
- geen wifi, alleen bluetooth
- beperkt tot Harmony-apps, maar wel Whatsapp bijv.

Huawei Watch GT 4 46 mm online

De Huawei Watch GT 4 met de 4 46mm modellen