Nadat Philips Hue in 2022 met de prachtige Festavia snoerverlichting kwam voor je kerstboom en/of als sfeerverlichting, hadden we maar twee wensen over: kun je de Festavia snoerverlichting 2023 ook buiten gebruiken en kan er iets van de prijs af? Lees de antwoorden en nog veel meer in de review van de Philips Hue Festavia snoerverlichting 2023.

Het is de tijd van het jaar dat veel woningen en tuinen extra verlicht worden. Werden er vroeger eigenlijk alleen simpele lampjes in de kerstboom gehangen, nu vind je allerlei sfeerverlichting zowel binnen- als buitenshuis. Bovendien zijn er op het gebied van (sfeer)verlichting ook steeds meer slimme apparaten. Sommige mensen gebruiken een slimme stekker om hun kerstboomverlichting aan en uit te zetten. Leuk, maar eigenlijk wil je dat je kerstverlichting meer biedt en dat biedt de eerste versie van de Philips Hue Festavia string lights al. In 2022 vonden wij dit de mooiste en leukste oplossing om jouw kerstboom van een feestelijke verlichting te voorzien met 3 verlichtingszones, bijna oneindig veel kleurmogelijkheden en synchronisatie met Spotify-muziek. Overigens kun je hem ook voor feestjes gebruiken, maar dan alleen binnen. Nu Philips Hue met een nieuwe versie van de Festavia kwam, waren we er bijna als eerste bij.

3 Varianten met verschillende lengte en aantal leds
Je kunt nu kiezen uit drie verschillende lengtes, elke met een andere hoeveelheid mini smart-leds om je huis te versieren met dynamisch kleurrijk licht of slechts één kleur voor een traditionele uitstraling. Zo heeft de 8meter lange variant 100 leds, de 20meter variant heeft 250 leds en de versie van 40 meter beschikt over liefst 500 leds. Lees hier de review van de Philips Hue Festavia review snoerverlichting buiten van maar liefst 40 meter met 500 led-lampjes.

Philips Hue Festavia snoerverlichting buiten
Vergeleken met de vorige Festavia-doos is de doos van de Philips Hue Festavia snoerverlichting buiten kleiner. Dat komt mede omdat de grote en handige opbergrol er niet meer is. En belangrijk om te weten over de 40meter-versie: het snoer is niet één snoer van 40 meter lang, maar 2x 20 meter. Aan het snoer zitten eerst nog een connector en een vrij grote 40W voedingsadapter, daarna splitst het zich in de twee aparte snoeren A en B. Het snoer tot aan de connector is overigens lekker stevig en daarna is hij ook van goede kwaliteit, ook voor buiten.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Philips Hue Festavia doos inhoud online

Installeren
Het installeren van de Festavia verloopt natuurlijk via de bekende en fijne Philips Hue-app (zowel Android als iOS). Het installeren gaat gemakkelijk, zeker als je al andere Hue-producten hebt zodat je de Festavia 'alleen' maar hoeft toe te voegen. Overigens moet je deze Festavia wel hernoemen als je ook de eerste Festavia hebt; de nieuwe Festavia wordt in eerste instantie aangeduid met ‘Nieuw.’

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Philips Hue Festavia app buiten online


Omdat deze Festavia voor buiten bedoeld is, heb ik hem ook alleen voor buiten getest. Ik heb hem dus bijvoorbeeld niet gekoppeld aan een Hue Bridge waarbij er meer mogelijkheden zijn.

Scenes en effecten
Deze slimme lampjes kun je bijvoorbeeld makkelijk aan- en uitzetten, van kleur laten veranderen, laten dimmen en oplichten en bovendien kun je schema’s en timers instellen. Er zijn 3 nieuwe lichteffecten voor de Philips Hue-app met Prism, Glisten en Opal en deze zijn ook beschikbaar voor het eerste Philips Hue Festavia lichtsnoer. Overigens kunnen Philips Hue-kleurlampen ook over het Prism-effect beschikken.
Ook werken ze samen met andere Philips Hue-lampen en je kunt ze dus tevens synchroniseren met jouw favoriete muziek via de Spotify- en Samsung SmartThings-integratie.
Je kunt dus de 100, 250 of 500 leds in ons geval laten knipperen, dimmen en oplichten samen met jouw favoriete nummer of afspeellijst. Helaas heb je dan wel een Hue-bridge nodig waarover we gelukkig beschikten. Deze mogelijkheid geeft ook aan dat je de Festavia goed kunt gebruiken voor een feestje en dat hij geschikt is voor bijvoorbeeld een puberkamer.

Gebruik
Zoals gezegd splitst de Festavia zich in twee delen: snoer A en snoer B. Bij het naar buiten gaan van het snoer ging snoer A naar onze schutting en ging deze mooi ver naar achteren. Snoer B ging via de kozijnen naar de linkerschutting (vanuit het huis gezien). Het is een prachtig en sfeervol gezicht waarbij we al veel complimenten kregen van de buren, een echte aanrader dus.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Philips Hue Festavia buiten via schutting online

Conclusie
Net als vorig jaar is in mijn ogen de Philips Hue Festavia de leukste en mooiste sfeerverlichting die er is. Er zijn tientallen mogelijkheden om de 500 lampjes te laten shinen buiten. Mede dankzij de Spotify-synchronisatie kun je hem ook voor een feestje of puberkamer gebruiken. De twee minpunten van de 2022-versie zijn half opgelost: hij is nu buiten te gebruiken, maar hij blijft prijzig met adviesprijzen van € 119,99 voor 100 leds, € 219,99 voor 250 leds en liefst € 359,99 voor 500 leds. In plaats van 4 sterren krijgt hij daarom nu 4,5 sterren (was verkeerd aangegeven in PC-Active 333).

4 en half sterren
Philips Hue Festavia buiten 500 leds
Adviesprijs: € 359,99

+ nu buiten te gebruiken
+ tientallen kleurmogelijkheden met 500 lampjes
+ 3 verlichtingszones
+ gemakkelijke bediening
+ synchronisatie met Spotify
- prijzig

Philips Hue Festavia buiten online