Miljoenen Nederlanders zijn meerdere uren per dag actief op het internet. Ben jij één van de particulieren of ondernemers die met regelmaat online bezig is en wil je zeker weten dat je goed beschermd bent? Dan kan VPN de oplossing zijn die jij nodig hebt. VPN is echter voor nog meer te gebruiken en ook dat leggen we je graag uit.

Wat is VPN precies en waarom heb je het nodig?

VPN staat voor Virtual Private Network en dit zorgt ervoor dat je grotendeels anoniem kunt blijven op het internet, omdat je online identiteit en alle gegevens (waaronder je locatie) afgeschermd worden. De versleutelde gegevens kunnen niet ingezien worden door websites of hackers en aangezien de versleuteling in real time (constant actueel) gebeurt, blijf je volledig anoniem.
Wellicht dat je zelf al eens met VPN-diensten in aanraking gekomen bent tijdens je vakantie. Veel televisieprogramma’s in Nederland zijn versleuteld en kunnen alleen vanuit Nederland bekeken worden. Zit je net in het buitenland en wil je een aflevering terugkijken, dan krijg je de melding dat het programma niet vanuit je huidige locatie bekeken kan worden. VPN is hiervoor een geschikte oplossing, omdat deze service je locatie verbergt waarmee je wél toegang krijgt tot al die programma’s en websites zonder dat je eerst terug moet naar Nederland.
VPN wordt uiteraard nog veel meer gebruikt om anoniem en veilig te kunnen surfen. Tegenwoordig zijn er veel hackers en andere criminelen actief op het internet, wat betekent dat je persoonlijke gegevens gevaar lopen wanneer je onvoorzichtig bent. Met de beste VPN-service voor Nederlanders wordt dit een stuk onwaarschijnlijker, omdat je gegevens versleuteld worden en niet gelezen kunnen worden door websites, gebruikers en de hatelijke hackers.
Een andere manier waarop VPN gebruikt wordt, is bij de overdracht van gevoelige of belangrijke bestanden. Er wordt dan een veilige, versleutelde VPN-verbinding opgezet tussen de servers waarmee een veilige overdracht van de bestanden gegarandeerd wordt.
Alleen goede, betrouwbare VPN-diensten bieden de mogelijkheid om van alle bovenstaande voordelen te profiteren wanneer je het internet opgaat met de VPN actief. Deze hebben ook een bescherming voor het wegvallen van de verbinding, zodat je zeker weet dat je ongestoord kunt doen wat je online wilt doen.

Ben je volledig anoniem wanneer je surft met VPN?
Echt anoniem surfen op internet is niet mogelijk. Overheden kunnen systemen gebruiken die de gegevens wel uit kunnen lezen, maar mogen hier alleen toe overgaan wanneer er een gegronde reden is. Hier zijn strenge regels voor om de burger te beschermen. In de meeste gevallen zou je echter anoniem op het internet willen surfen en beschermd willen zijn tegen criminelen en hackers, en je gebruikt geen VPN om je te verbergen voor de overheid.

NordVPN, ster in databeveiliging en digitale privacy
Een van de beste tips en tricks voor het gebruik van je pc is dus het gebruik van VPN. Er zijn echter flink wat onserieuze aanbieders die vooral op je geld uit zijn en vrij weinig voor je doen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een gerenommeerde, kwalitatieve aanbieder zoals NordVPN. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring met databeveiliging en digitale privacy. VPN is een van de vele services die dit bedrijf aanbiedt om veiliger te kunnen surfen op het internet.

Bescherm je goed tijdens het online surfen
Een goede VPN is een prima manier om jezelf beter te beschermen tijdens het surfen, maar het biedt geen volledige bescherming. Ook wanneer je gebruikmaakt van een VPN-service, is het verstandig om een goede virusscanner te hebben en beveiligd te zijn tegen malware. Daar komt uiteraard ook een stukje gezond verstand bij kijken, bijvoorbeeld door niet op onbetrouwbare linkjes te klikken en dingen te openen die er te goed uitzien om waar te zijn.
Heb je een goede VPN op je computer staan, dan weet je zeker dat jouw gegevens afgeschermd worden, je toegang hebt tot regio-gebonden content en dat je veilig bestanden kunt versturen naar je baas of naar andere bedrijven, zelfs wanneer het gaat om gevoelige informatie. Met een goede VPN geef je hackers geen schijn van kans en met wat extra beveiliging in de vorm van een goede virusbeveiliging kun je zeker onbezorgd online actief blijven.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met NordVPN

NordVPN 1