Het nieuwe Duitse merk Lemmo komt met de elektrische fiets One E+Bike die je zowel als e-bike en als normale fiets kunt gebruiken. De accu zit namelijk in een afneembare Smartpac.

Tijdens de Fully Charged Show in de Amsterdam RAI van 24-26 november zal Lemmo, een nieuw merk in de wereld van elektrische fietsen, zijn e-bike presenteren aan het Nederlandse publiek. Deze elektrische fiets One E+Bike heeft iets heel handigs en uniek: de Smartpac (accu en controller) is los verkrijgbaar, waardoor de Lemmo One zowel als traditionele fiets en als e-bike te gebruiken is. Lemmo staat overigens voor Light Electric Micro Mobility en wil de manier waarop mensen over elektrische mobiliteit denken opnieuw uitvinden. In de RAI vind je Lemmo in hal 11, stand 428. Je kunt ook een testrit plannen via de website van Lemmo, waar je de fiets tevens kunt bestellen. Momenteel loopt er een speciale Black Friday actie.

Veelzijdige Lemmo-fiets
Lemmo introduceert een innovatieve benadering van elektrisch fietsen, omdat de Lemmo One E+Bike zowel als traditionele fiets en als e-bike te gebruiken is. Deze flexibiliteit en veelzijdigheid wordt mogelijk gemaakt dankzij de afneembare Smartpac, een alles-in-een slim technologiepakket bestaande uit een accu, motorcontroller en IoT-componenten. En ook de Dual Mode Hub waarmee je met een simpele draai aan een dop de motor loskoppelt en de naaf volledig weerstandsvrij draait.
Wat de Lemmo-fiets uniek maakt, is dat de Smartpac ook afzonderlijk te koop en te huren is. De gegevens van de Smartpac kunnen eenvoudig worden beheerd via een handige app, waarmee gebruikers de fiets kunnen lokaliseren, vergrendelen en beheren. De 250W-accu biedt een bereik van maar liefst 100 kilometer fietsplezier en is in slechts 3,5 uur op te laden. Bovendien is de Smartpac afneembaar, zodat je deze veilig kunt meenemen wanneer je de fiets ergens parkeert.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Lemmo bike belt

De Lemmo One met de riem-uitvoering en zonder Smartpac 

Duurzaamheid
Terwijl fietsen van nature duurzamer is dan autorijden, tilt Lemmo de standaard in duurzaamheid nog hoger. De Lemmo One is zowel als e-bike en als traditionele fiets te gebruiken. Een traditionele fiets gaat over het algemeen langer mee dan een pure e-bike. Daarnaast is de Smartpac makkelijk te vervangen, zonder de hele fiets te vernieuwen. Zonder ingebouwde e-parts is de fiets makkelijker te onderhouden en licht in gewicht (15 kg). Dit maakt de Lemmo One bovendien zeer geschikt voor stadsbewoners die op een hogere etage wonen. Het frame van de fiets is gemaakt van gerecycled aluminium en zonder lasnaden, waardoor de CO2-uitstoot tot een minimum is beperkt.

Prijs en beschikbaarheid
Op de website van Lemmo kun je je fiets samenstellen, bijvoorbeeld in een ST-, L- of XL-maat, en of je voor de gewone versie gaat of voor de versie als e-bike. We updaten dit artikel binnenkort met meer info.

Lemmo Ebike grey