Flashscore biedt uitgebreide en diverse sportcontent in 40 sporten en 6.200 competities. Vorige maand scoorde het een nieuw record met 26,4 miljard paginaweergaven, vaak met voetbal.

Megan van der Wagt

Oktober was een succesvolle maand voor Flashscore, aanbieder van real-time livescores, nieuws, statistieken en andere sportupdates en een maandelijks bereik van meer dan 100 miljoen gebruikers in 47 landen.

Flashscore.nl
Met wereldwijd meer dan 26,4 miljard paginaweergaven in oktober is een nieuw paginaweergaven record gevestigd. Flashscore.nl heeft hier een redelijk aandeel aan gehad, zo’n 5,19 miljoen Nederlandse bezoekers maakten gebruik van de services van de website en app. Dit leverde in totaal meer dan 260 miljoen views op. Dit is niets vergeleken met de aantallen uit Brazilië, de nummer 1 in de lijst. De activiteiten van alle Braziliaanse gebruikers brachten in totaal bijna 2,7 miljard weergaven op.
Van de 26,4 miljard weergaven, ging meer dan 14 miljard over de balsport. Met een grote afstand volgde tennis en hockey om de top drie af te maken. Om de voetbalfanaten nog beter van dienst te zijn, heeft Flashscore een aantal verbeteringen toegevoegd.

Verbeteringen
Zo zijn de spelersprofielen uitgebreider dankzij de toevoeging van marktwaarde, transfergeschiedenis & transferkosten. Alle informatie is met enkele klikken op de website te vinden.
Ook zijn spelersbeoordelingen makkelijker te vinden. Zo zie je op de spelersprofielen, naast de score die ze behaalden tijdens elke wedstrijd, nu de gemiddelde score per gespeeld seizoen. Voor elke wedstrijd is er ook een gemiddelde score per team beschikbaar. Je ziet hiermee in een oogopslag welk team het beste heeft gepresteerd op basis van Flashscores data.
Tot slot hebben ook de teamprofielen een update gekregen. Bij het bezoeken van de teampagina zie je nu in welk stadion het team speelt en wat de capaciteit van dit stadion is. Deze aanpassing geldt niet alleen voor voetbal, maar werkt ook voor bijvoorbeeld basketbal.

Appgebruikers blijven niet achter
Deze veranderingen zijn al terug te vinden op de website. In de aankomende maanden zullen de features ook verschijnen in de mobiele app, beginnend met het transferbedrag. Ga naar je favoriete speler, klik op Transfers en zie voor hoeveel hij of zij de overstap heeft gemaakt.
Ook voor je favoriete team zijn deze aantallen binnenkort te zien. Bij sommige divisies kun je al snuffelen in het transferoverzicht, zoals de Britse Premier League en de Italiaanse Serie A. Zo weet je precies hoeveel geld het team heeft ontvangen en uitgegeven tijdens de transferperiode. Heel handig voor de aankomende winterperiode.