JBL komt met de Spinner BT draadloze platenspeler die je eenvoudig kunt verbinden met speakers, soundbars en koptelefoons. Volgens JBL kun je hierdoor genieten van je favoriete vinyl zonder in te leveren op geluidskwaliteit.

Al een paar jaar is vinyl in opkomst en dat kan ik wel waarderen. Veel oudere lezers (van mijn generatie) spaarden vroeger voor een stereotoren, bestaande uit een (tuner)versterker, luidsprekers, cassettedeck en platenspeler en hebben daar jaren plezier van gehad. Gelukkig weten ook steeds meer jongeren platen te waarderen. Mede daarom komt JBL nu met de veelzijdige JBL Spinner BT Bluetooth draaitafel, een draaitafel dus die zelf geen geluid produceert.

JBL Spinner BT
Het strakke ontwerp bestaat uit een aluminium draaischijf en toonarm, een zwart MDF-voetstuk met gouden of JBL-oranje accenten, een eigentijdse voorzijde en een scharnierend stofdeksel.
De JBL Spinner BT is eenvoudig te koppelen met draagbare speakers, soundbars en koptelefoons via bluetooth voor het draadloos afspelen van vinyl. De aptX HD-encoding zorgt ervoor dat het authentieke geluid van platen behouden blijft. Voor een bekabelde aansluiting heeft de draaitafel een analoge uitgang met een instelbare moving magnet phono-stage, ideaal voor gebruik met zowel traditionele component audio-systemen als zelfversterkende luidsprekersystemen.

Snelheden en sensor
De snelheden van de Spinner BT worden vergrendeld met een snelheidssensor, waardoor een juiste timing wordt gegarandeerd bij het afspelen van platen op 33 1/3 toeren per minuut voor LP's en 45 toeren per minuut voor EP's en singles. Dit zorgt voor een juiste toonhoogte vanaf de met een riem aangedreven aluminium draaischijf. De toonarm beschikt over een hoogwaardige Audio Technica moving magnet cartridge die vooraf is geïnstalleerd op een verwijderbare headshell voor eenvoudige vervanging en upgrades. De voeten van de draaitafel zijn gedempt om de trillingen die invloed kunnen hebben op de platen te verminderen.
“De JBL Spinner BT bekrachtigt het genot dat muziek en vinyl teweegbrengen”, volgens Carsten Olesen, President Consumer Studio bij HARMAN. “Met de Bluetooth 5.2-technologie biedt de platenspeler haar gebruikers een directe draadloze verbinding met hun platencollectie en geeft hen de mogelijkheid om hun albums te beluisteren zonder het authentieke geluid van vinyl te verliezen. En met zijn analoge output en geïntegreerde phono-voorversterker past de JBL Spinner ook bij puristen die de voorkeur geven aan een bekabelde verbinding.”

Specificaties JBL Spinner BT platenspeler
Bluetooth inclusief AptX-HD - Snel te koppelen aan je bluetooth-luidsprekers of -koptelefoon voor directe toegang tot je platencollectie. Dankzij AptX-HD-codering is er geen verlies in geluidskwaliteit.
Hoogwaardige componenten - De hoogwaardige aluminium toonarm zorgt voor uitstekende tracking van de groeven op de plaat, zonder deze te verslijten.
Verwijderbare headshell - Het uiteinde van de toonarm, waar de cartridge is gemonteerd, wordt de headshell genoemd. Deze is verwijderbaar, wat het eenvoudig maakt om de cartridge te vervangen en te upgraden.
Aluminium draaischijf en riemaandrijving - De aluminium draaischijf wordt aangedreven door een riemaandrijving en motor met een optische sensor eronder om ervoor te zorgen dat je platen perfect in het juiste tempo worden afgespeeld op 33⅓ toeren per minuut voor albums, of 45 toeren per minuut voor EP's en singles.
Hoogwaardige vooraf geïnstalleerde moving magnet cartridge - De JBL Spinner BT is direct klaar voor gebruik met de hoogwaardige cartridge die al is geïnstalleerd en uitgelijnd.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
De JBL Spinner BT is vanaf half november beschikbaar in de kleuren zwart & goud en zwart & oranje voor € 399,99 via JBL.nl en geselecteerde retailers.

JBL Spinner Bt lifestyle dressoir online