Tegenwoordig zie je slimme binnen en buiten kerstverlichting kunt aanschaffen. Wat is slimme kerstverlichting precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze nieuwe tech ontwikkeling die speciaal voor Kerstmis en andere evenementen is ontworpen.

De laatste jaren maken we in Nederland massaal gebruik van zogeheten smart home apparatuur. Uit onderzoek blijkt dat er inmiddels 4,5 miljoen huishoudens in ons land zijn waar minstens één smart home apparaat te vinden is. Dit soort apparaten maken ons leven vooral een stuk eenvoudiger en comfortabeler. Het gaat zelfs zo ‘ver’ dat je tegenwoordig slimme binnen en buiten kerstverlichting kunt aanschaffen. 

Wat is slimme binnen en buiten kerstverlichting precies?
Tegenwoordig is er van alles mogelijk op het gebied van smart home. Zolang de desbetreffende apparaten maar op je wifi-netwerk zijn aangesloten, kun je ze bedienen met een app op je smartphone of tablet. Dat is de basis van alle slimme apparaten; ze zijn verbonden via het internet en ook via daar te gebruiken en aan te sturen. Slimme lampen kun je bijvoorbeeld via de app op je smartphone aan- en uitzetten en een slimme thermostaat? Die bedien je gewoon terwijl je op werk bent.
Dat is ideaal, want zo kun je op afstand je apparaten thuis (of juist op werk) bedienen. Veel mensen gebruiken hun smart home verlichting bijvoorbeeld al als een manier om een levendige indruk thuis te maken. Daarmee weten bijvoorbeeld inbrekers nooit zeker of er wel of niet iemand thuis is. Dat is eveneens mogelijk met slimme binnen en buiten kerstverlichting. Dit soort kerstlampjes bedien je namelijk ook gewoon via een app op je smartphone. In de afgelopen jaren is er van alles bijgekomen op het gebied van smart home kerstverlichting waardoor er voor iedere wens wel iets verkrijgbaar is.

Deze (slimme) kerstverlichting moet je echt hebben
Een toonaangevend merk op het gebied van slimme kerstlampjes is Twinkly. De kerstverlichting van Twinkly is geschikt voor binnen en buiten. Hiermee kun je de donkere decembermaand flink wat sfeer en verlichting geven; en dat gewoon met behulp van een handige app op je smartphone. Een ander groot voordeel van deze kerstverlichting is het feit dat de snoeren bestaan uit led-lampjes. Led verbruikt tot wel 80% minder energie dan standaard lampen, waardoor je energierekening een stuk lager uit zal vallen. Je kunt de lampjes dus gerust wat langer aan laten staan.
Wat verder goed is om te weten, is dat Twinkly kerstverlichting bestaat uit een koppelsysteem waarmee je een zo groot mogelijk lichtfestijn kunt maken als je zelf wilt. Het is namelijk mogelijk om tot wel 400 lampjes met elkaar te koppelen. Wil je voor nu nog niet de stap maken naar slimme kerstverlichting, maar ben je wel op zoek naar nieuwe kerstlampjes? Ook dan kun je koppelbare kerstverlichting kopen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Onze tip? Ga altijd voor een professionele aanbieder, zodat je zeker weet dat je voor kwaliteit gaat. Kerstverlichting van budgetwinkels, tuincentra en bouwmarkten zijn over het algemeen vaak wat minder kwalitatief.

Dit zijn de voordelen van slimme binnen en buiten kerstverlichting
Het grote voordeel van slimme kerstverlichting is natuurlijk het gemak en het comfort waarmee je dergelijke lampjes kunt bedienen. Je hebt maar één device nodig om alle slimme apparaten in je huis te bedienen. Dat betekent dat je al die apparaten niet meer los van elkaar aan en uit hoeft te zetten. Daarnaast profiteer je nog van andere pluspunten met slimme kerstverlichting, zoals:
• Zoals je hierboven kon lezen, kun je slimme kerstverlichting overal besturen, zolang je je smartphone of tablet (met internetverbinding) maar bij je hebt. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je huis een levendige indruk heeft, wat mogelijke inbrekers afschrikt. Wat ook handig is, is dat je de lampjes aan en uit kunt zetten vanaf de bank of vanuit bed.
• Je kunt het zo ‘gek’ maken met binnen en buiten kerstverlichting zoals je zelf wenst. Door het koppelbare systeem zijn de kerstlampjes altijd uit te breiden en kun je er hele tuinen, straten en grote gebouwen mee (laten) versieren.
• Het is eenvoudiger om je kerstverlichting niet altijd te laten branden, waardoor je flink wat energie en zo ook geld kunt besparen. Met oog op het milieu is dat sowieso heel fijn, maar met oog op je eigen portemonnee natuurlijk ook.
• Tot slot is het goed om te weten dat je jaren gebruik kunt maken van kwalitatieve slimme kerstverlichting zoals Twinkly. Dit soort kerstlampjes zijn kwalitatief en beschikken over duizenden branduren.
Dit artikel is een samenwerking met Kerstverlichtingbuiten.com

Kerstverlichting 1