Google komt met nieuwe smartphones en wel de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. De camera's hebben een flinke upgrade gehad, er zijn veel nieuwe functies en ook heel opvallend is het feit dat ze liefst zeven jaar software-updates krijgen.

Google komt met de nieuwe Pixel 8-telefoons die beschikken over een volledig geüpgradede camera aan de achterkant, krachtige beveiliging en een batterij die de hele dag meegaat. Beide telefoons zijn voorzien van de Google Tensor G3-chip en AI van Google en krijgen 7 jaar lang updates voor het besturingssysteem, beveiligingsupdates en feature drops.

Design Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro
De Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro hebben een fris en modern ontwerp met een rondere vorm, trendy afwerking en 'hippe' kleuren. De Pixel 8 Pro heeft een frame van gepolijst aluminium en is de eerste Pixel Pro met een matglazen achterkant. Hij ligt lekker in de hand en is verkrijgbaar in drie kleuren: Porselein, Bay en Obsidiaan. De Pixel 8 is kleiner (en ook net iets kleiner dan Pixel 7), heeft een gesatineerd metalen frame met een achterkant van gepolijst glas en wordt geleverd in Rose, Hazel en Obsidian.
Overigens: op de achterkant van de Pixel 8 Pro kun je met een nieuwe temperatuursensor snel een object scannen om de temperatuur te krijgen. Controleer of je pan heet genoeg is om te gaan koken of dat de melk in de fles van je baby op de juiste temperatuur is. Google heeft ook een aanvraag ingediend bij de FDA, om de Thermometer App van Pixel in staat te stellen je temperatuur te nemen en op te slaan in Fitbit.

Schermen
De Google Pixel 8 heeft een helder 6,2inch Actua-display die liefst 42% helderder is dan het scherm van de Pixel 7. Het iets grotere 6,7inch Super Actua-scherm van de Pixel 8 Pro is voorzien van het helderste scherm van Google-smartphones tot nu toe. Ook in direct zonlicht valt het op dat het scherm nog mooie Ultra HDR-afbeeldingen laat zien.

Camera's en camera-app
De Pixel 8 en Pixel 8 Pro hebben vernieuwde camera’s voor betere foto’s en video’s en nieuwe bewerkingsfuncties die mogelijk zijn gemaakt door Google AI. Beide telefoons hebben dezelfde groothoekcamera, die 21% meer licht opvangt dan hun voorgangers. De ultragroothoekcamera op beide telefoons vangt zelfs 105% meer licht op. Daarnaast beschikt de Pixel 8 Pro over een telefotocamera met 5x optische zoom, die 56% meer licht opvangt dan de Pixel 7 Pro en maakt 10x foto's op optische kwaliteit. Ten slotte heeft de camera aan de voorkant nu de autofocus voor de beste selfies op een Pixel-telefoon.
De camera-app heeft een intuïtieve, opnieuw ontworpen interface, zodat je snel inhoud kunt vinden en vastleggen in je favoriete foto- en videomodi. En voor de Pixel 8 Pro heb je toegang tot Pro Controls, waardoor je meer controle hebt over de Pixel Camera met instellingen zoals sluitertijd, ISO, 50 MP foto's over het hele zoombereik en meer.

Nieuwe functies
Met nieuwe functies zoals Magische Editor, Beste opname en Magische gum voor audio maak je elke foto en video beter en mooier. Magic Editor in Google Foto's is een nieuwe experimentele bewerkingservaring die gebruikmaakt van generatieve AI om je te helpen met de beste foto's zoals jij die in gedachten hebt. Je kunt onderwerpen opnieuw positioneren en aanpassen of voorinstellingen gebruiken om de achtergrond te laten knallen, allemaal met slechts een paar tikken.
Met Audio Magic Eraser kun je afleidende geluiden in je video gemakkelijk verminderen, zoals huilende winden of luidruchtige menigten. Deze eerste in zijn soort computationele audio-mogelijkheid maakt gebruik van geavanceerde machine learning-modellen om geluiden in verschillende lagen te sorteren, zodat je hun niveaus kunt regelen.
De later dit jaa beschikbare Videoboost-technologie op de Pixel 8 Pro biedt geavanceerde videobewerking zoals kleurcorrectie, belichting en stabilisatie waardoor video’s er nog professioneler uitzien. Bovendien krijg je voor de allereerste keer ook Nachtzicht Video.

Beveiliging
De Google Tensor G3-chip werkt samen met de Titan M2-beveiligingschip om persoonlijke informatie te beschermen en je Pixel beter bestand te maken tegen geavanceerde aanvallen. En nu heeft Face Unlock op Pixel 8 de hoogste Android-biometrische klasse, waarmee je toegang hebt tot compatibele bank- en betalingsapps zoals Google Wallet.

7 jaar updates
Google voorziet zijn Pixel-smartphones van exclusieve functies en updates die ervoor zorgen dat je telefoon na verloop van tijd beter wordt. Voor het eerst biedt Google zeven jaar softwareondersteuning voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, inclusief OS-upgrades, beveiligingsupdates en reguliere functies.

Prijs en beschikbaarheid
De Pixel 8 Pro is verkrijgbaar in baaiblauw, porselein en obsidiaan vanaf 1.099 euro. De Pixel 8 is verkrijgbaar in grijsgroen, roze en obsidiaan vanaf 799 euro. Beide toestellen zijn vanaf nu te bestellen bij Belsimpel, Odido en in de Google Store en zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar.  

Google Pixel 8 Pro Lifestyle online