Niemand zit tegenwoordig te wachten op traag internet. Zeker niet als je met iets belangrijks bezig bent of als je bijvoorbeeld in een videogesprek zit. Een internetkabel is dan ook zeer aan te raden wanneer je een optimaal netwerk wilt. Het gebruik van een netwerkkabel heeft namelijk meer voordelen dan het gebruiken van een wifinetwerk.

Stabiliteit

Een stabiel netwerk draagt bij aan de kwaliteit van datgene waar je mee bezig bent. Een netwerkkabel loopt namelijk vanuit de modem direct het apparaat in dat je gebruikt. Dit zorgt voor een optimale verbinding zonder tussenstation. Veel mensen hebben tegenwoordig een wifinetwerk met aparte wifiversterkers erbij. Dit zorgt vaak wel voor een goede verbinding, maar kan nog steeds snel onderbroken worden.

Betrouwbaarheid
Bij het gebruik van een netwerkkabel heb je altijd een stukje betrouwbaarheid. Dit is vanwege de vaste verbinding die je hebt. De netwerkkabel loopt altijd direct je apparaat in en zorgt meteen voor een solide verbinding. Mocht je toch ooit problemen krijgen met een slechte verbinding, dan kun je snel het probleem achterhalen.
Daarnaast zijn netwerkkabels niet heel erg duur en zijn er verschillende maten te koop. Er zijn verschillende soorten netwerkkabels en daarom is het belangrijk om te kijken welke je koopt. De bekendere netwerkkabels zijn cat5, cat5e, cat6 en cat7. Elke kabel is bedoeld voor een ander doel, waaronder het gebruik van internet voor thuis.

Afstanden
Ook is het bij een wifiverbinding algemeen bekend dat je geen verbinding hebt bij lange afstanden. Je dient dan al snel wifiversterkers aan te schaffen, die niet altijd even goed werken. Bij een netwerkkabel zit je natuurlijk ook aan een bepaalde lengte, maar is het wel mogelijk deze zo lang te maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook op zolder een goed signaal ontvangen, zonder dat je wifiversterkers moet aanschaffen.

Kortom, een netwerkkabel geeft stabieler en betrouwbaarder internet dan een wifiverbinding. Tegenwoordig zijn wifisignalen ook al zeer betrouwbaar. Maar hecht je veel waarde aan een sterke verbinding, gebruik dan een netwerkkabel.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Elektramat

Elektramat netwerk kabel