Het is belangrijk dat kinderen op de juiste manier leren hoe zij met telefoons om moeten gaan. Met dat doel is de app ChatLicense ontwikkeld en uitgebracht.

Megan van der Wagt

De app ChatLicense is uitgebracht met als doel kinderen en ouders slimmer en bewuster leren omgaan met smartphones. Verschillende filmpjes en animaties laten kinderen echte gebeurtenissen en dilemma's zien die op het echte leven lijken. Ouders kunnen daarentegen leren over apps en trends waar hun kinderen mee te maken krijgen op sociale media. Hierdoor kunnen ze een beter inzicht krijgen in welke apps zij geschikt vinden voor kinderen.

Voor kinderen
Het voornaamste doel van de zogeheten smartphone experience game ChatLicense is om kinderen bewust om te laten gaan met een smartphone. Dit doet de app door interactieve animaties, films, uitlegvideo's en quizzen te combineren. Kinderen kunnen tijdens dit proces punten verdienen voor vier ChatLicense-vaardigheden: Chat, Creator, Safety en Sanity. Hoe verder het kind komt in ChatCity, hoe sneller hij of zij klaar is voor de apps waarvan de ouders hebben aangegeven dat het kind ze met ChatLicense moet ontgrendelen. Dit kunnen chat apps, internetbrowsers, games en social-media apps zijn.

Voor ouders
Ouders gebruiken ChatLicense als een informatieportaal om de nieuwe generatie te leren kennen. Ze leren over apps en trends waar hun kinderen mee te maken krijgen op sociale media. Hierdoor krijgen ze een beter inzicht in welke apps zij geschikt vinden voor kinderen. Ouders krijgen toegang tot een continue up-to-date informatieportaal waar ze alles kunnen vinden om de onlinewereld van hun kinderen te leren kennen.

ChatLicense combineren met KPN Kids
KPN maakt ChatLicense beschikbaar voor mobiele klanten die hun abonnement uitbreiden met de KPN Kids Sim. Met dit abonnement krijgt het kind een simkaart met 1 GB internet en onbeperkt bellen/sms’en. Het aanzetten van extra bundels en extra opties (zoals Spotify) is geblokkeerd. Met KPN Kids Sim kun je geen 0900-nummers bellen. Via MijnKPN heb je als ouder altijd inzicht in het verbruik van je kind.

ChatLicense 1